ХРОНІКА

14.04.2011

Кульова стрільба

На другому етапі Кубка світу в Чангвоні (Корея) українці здобули дві нагороди в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. У жінок Олена Костевич із Чернігова отримала «срібло», програвши китаянці Сун Ці всього 0,1 бала. Олег Омельчук із Рівного став третім серед чоловіків.

Важка атлетика

На чемпіонаті Європи, що з понеділка триває у Казані, вже розіграли чотири комплекти медалей. Із 12 українських штангістів (по шість чоловіків і жінок), які приїхали до столиці Татарстану, в боротьбу поки вступила лише Марія Відливана. У ваговій категорії до 53 кг 27–річна спортсменка з Івано–Франківщини за сумою поштовху й ривка посіла п’яте місце. У ривку Марічка показала третій результат (83 кг), як і німкеня Юлія Рохде; а от у сумі програла «бронзовій» суперниці 9 кг — 178 проти 187.

У командному заліку лідерство захопили турки, взявши аж три «золота». Ще одного разу на найвищу сходинку піднявся молдованин.

Футбол

В оновленому вчора рейтингу ФІФА збірна України після поразки італійцям опустилася із 33–ї на 35–ту сходинку. Відбулися за останній місяць зміни і в чільній десятці: Іспанія, Голландія, Бразилія (+2), Німеччина (–1), Аргентина (–1), Англія, Уругвай, Португалія (+1), Італія (+2), Хорватія (–2).

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Ферро–ЗНТУ» — «Миколаїв» — 84:85, «Дніпро–Азот» — «Азовмаш» — 58:69, «Одеса» — «Хімік» — 79:100, «Будівельник» — «Київ» — 98:58, «Кривбас–баскет» — «Дніпро» — 83:73.