Мчить «Машина», не збавляючи швидкість

08.04.2011
Мчить «Машина», не збавляючи швидкість

«Машина часу»: «І мотор — реве!...»

Ідею концерту підказав позаминулорічний ювілейний тур гурту, який відзначав своє 40–річчя. Чотири десятки концертів пройшли при аншлагах, а якщо є попит, розсудили «машиністи», має бути й пропозиція. До того ж, випустивши за час свого творчого «ралі» аж 30 платівок, «Машина» змушена була наступати на горло власній пісні, складаючи програму концерту. Втиснути до неї всі хіти групи було нереально — настільки їх багато. До того ж тоді програму значною мірою складали фанати гурту, голосуючи за ту чи іншу композицію на сайті «Машини часу».

Тож тепер Андрій Макаревич вирішив зіграти пісні, що не ввійшли до попереднього туру, але які протягом багатьох років залишаються справжніми бестселерами. На концерті в «Україні» «Машина часу» виконає «Маріонетки» і «Він був старшим за неї», «Поворот» і «Свічу», а ще — «Кішку, яка гуляє сама по собі» та «Шпака», пісні, які у концертному виконанні не звучали дуже давно. Також у програмі концерту знайшлося місце кільком новим композиціям з останнього альбому «Машини не паркувати».

Після Києва гурт дасть концерти в Одесі (11 квітня), Донецьку (13 квітня) та Дніпропетровську (14 квітня). Ближче до літа керманич «Машини» відзначатиме 10–річний ювілей з іншим своїм проектом, «Оркестром креольського танго». А взагалі ця весна для Андрія Макаревича обіцяє бути плідною не лише в музичному, а й у книговидавничому плані. Зовсім скоро музикант планує випустити нову книгу, в якій представить власний аналіз 55 класичних фільмів на предмет того, що, як і чому пили та їли в тому чи іншому кадрі.