Сацюк на Рубльовцi

06.04.2011

Росiйський бізнесмен Борис Березовський, який, аби вберегтися вiд «руки Москви», вже тривалий час мешкає в Лондонi, в інтерв’ю «Обозрєвателю» висловив упевненiсть, що отруєння Віктора Ющенка — справа рук російських спецслужб.

«Колишній заступник глави СБУ Сацюк і ще людини зо три з ним дуже давно чудово облаштувалися на Рубльовському шосе і носа звідти, принаймні при Ющенковi, боялися показати. У мене особисто немає ані найменшого сумніву в тому, що все це — спецоперація російських спецслужб», — заявив Березовський.

Як приклад почерку спецорганів, Березовський розповів ще про одну подію — отруєння полонієм колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка. «Методика роботи на зовнішніх ринках у них абсолютно однакова. Після невдалого, скажімо так, умовного замаху на Ющенка послідував ще один замах за межами Росії. Такий собi класичний замах у стилі КДБ СРСР. У центрі Лондона полонієм отруїли Литвиненка. Ця спецоперація була успішна з точки зору реалізації, тому що Литвиненко загинув», — сказав він.

Березовський підкреслив, що успішна, з одного боку, операція з іншого — стала провальною, оскільки навіть скептики повірили в причетність до цієї справи Кремля. «А все через ту просту причину, що полоній, який використовували для отруєння Литвиненка, не міг бути застосований iнакше, як за участi держави. Лише держава, що контролює виробництво мікроскопічних доз цього ізотопу, могла скоїти подібний злочин. Дуже дороге і дуже технологічне це «задоволення». А це вже хай і непряме, але дуже вагоме підтвердження того, що сталося і хто за цим стоїть», — резюмував Березовський.