Жарт без образи

01.04.2011
Жарт без образи

Лоліта. Наречена з досвідом.

Напередодні Дня сміху художник Анатолій Бабич представив нову колекцію карикатур на відомих людей. І вкотре довів, що шарж — гарний спосіб «не злим, теплим» малюнком звеселити знайомих.

Серед героїв, яких увіковічнив у шаржі Анатолій Бабич, — одіозний Михайло Поплавський, що смачно поглядає на вареник iз кропивою; «мерсіанин» Леонід Черновецький; Віталій Козловський, що милується собою в дзеркалі; Наталя Могилевська з «маріонетками» («фабрикантами», якими вона опікується); Брати Борисенки у вигляді двоголового тіла... А ще — Віктор Павлік, Оксана Байрак, Павло Зібров, Маша Єфросиніна, Володимир Горянський, Ірина Білик, Віра Брежнєва, Володимир Бебешко, Микола Басков, Лоліта і всівсівсі...

«Мені важко виділити найулюбленіші роботи. Щодо цікавих образів, то, як на мене, я добре зобразив Юрія Кота. Подобаються мої карикатури на Дмитра Коляденка, Леоніда Черновецького, Ольгу Сумську з її чоловіком Віталієм, Лоліту. Цих людей я знаю давно, але малюю з фотографій. Звісно, можна це робити на світських заходах. Проте одна річ — витрачати на шарж кілька хвилин, інша — чотири години», — прокоментував свою експозицію Анатолій Бабич. «Це не перша моя карикатура роботи Анатолія Бабича, — зізнається відомий «світський лев» Олексій Дівєєв­Церковний. — Серед інших шаржів найбільше сподобалася карикатура на Віктора Януковичамолодшого. Цікавий образ Байрак, яка на своєму декольте тримає Оскара. Влучно зображений Горянський, із козою в руках. Він має ферму кіз, про яку мало хто знає, а Бабич про це розповів у своєму шаржі».

Дарина ФІАЛКО