На аперитив — бронза

31.03.2011

Наші борці завжди славилися у світі й регулярно привозили додому нагороди найпрестижніших змагань. Входять вони й до когорти фаворитів на континентальному форумі, що позавчора стартував у німецькому Дортмунді. За традицією в боротьбу спочатку вступили майстри вільного стилю, сьогодні до них приєднаються жінки, а на «закуску» — «греко–римляни».

У перший день медалі розіграли в трьох вагових категоріях, у двох із них відзначилися i наші хлопці. Мало хто сумнівався, що залишиться поза п’єдесталом триразовий чемпіон Європи Василь Федоришин (до 60 кг). Почергово здолавши азербайджанця, турка й француза, наш срібний призер Олімпіади–2008 у півфіналі спіткнувся на албанцеві Прізрені. Три періоди завершилися внічию (2:2), але за технічними очками перемогу віддали супернику Василя. Проте в сутичці за бронзову медаль із німцем Евальдом борець з Івано–Франківщини, якому сьогодні виповнюється 30 років, свого не віддав (7:0).

Приємним сюрпризом стала «бронза» молодого Павла Олійника (96 кг). Пройшовши румуна й поляка, у півфіналі хмельничанин поступився росіянину Байцаєву (0:2), зате в боротьбі за третє місце розібрався з турком Косеоглу (12:1).

А от наш Джамбулі Цатадзе (74 кг) у першій же сутичці програв азербайджанцеві Гулієву (3:7).