Скандинавська серія

29.03.2011
Скандинавська серія

Ворота ісландців атакує Богдан Бутко з луцької «Волині». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Українська молодіжна збірна провела свій черговий матч у процесі підготовки до фінальної частини Євро U–21, що в червні цього року відбудеться на полях Данії. Минулого четверга суперниками команди Павла Яковенка стали ісландські однолітки, які також пробилися до фінальної частини цього турніру, але змагатимуться в іншій групі.

Проти острів’ян Яковенко зміг виставити чи не найсильніший склад із можливих. «Гірники» Ярослав Ракицький і Тарас Степаненко, динамівці Артем Кравець та Андрій Ярмоленко, яких Юрій Калитвинцев викликав на збори із дорослою національною збірною, на кілька днів вирушили до табору «молодіжки», аби відіграти спаринг з ісландцями. Єдиною втратою цієї команди став дніпропетровець Євген Коноплянка — він через травму навіть не потрапив у запас.

Однак і за відсутності цього креативника у «синьо–жовтих» знайшлися футболісти, яким до снаги створювати небезпечні моменти біля воріт опонентів. Почали наші активно, і вже на перших хвилинах міг відзначитись Максим Білий: півзахисник «Зорі» пробивав по воротах із району 11–метрової позначки, але влучив у руки голкіперу. Мали гарні нагоди й Кравець із Ярмоленком. Однак, попри відчутну перевагу, у першому таймі українці забили лише раз. Мети досяг якраз Ярмоленко, котрий у цьому матчі був найактивнішим і взагалі останнім часом спіймав свою гру — та так, що потрапив на олівець до скаутів «Мілана» й «Севільї».

У другому таймі той же Ярмола та луганчанин Білий довели рахунок до 3:0. Особливо красивим виглядав гол луганчанина: півзахисник побачив, що кіпер гостей трохи вийшов із воріт, і метрів із 25 точно пробив над ним.

Коли ж тренер нашої команди зняв із гри обох авторів голів, а також ще кількох лідерів, ісландці спромоглися навіть скоротити рахунок до мінімуму. «Це була типова тренувальна зустріч», — Павло Яковенко після фінального свистка підтвердив, що його цікавила не так перемога, як дії своїх підопічних у різних складах.

Учора ввечері наставник «молодіжки» отримав чергову порцію інформації для роздумів: його хлопці провели спаринг із данськими ровесниками, які в червні гратимуть у фінальній частині Євро на правах господарів. Оскільки до Хернінга не поїхали Ярмоленко, Кравець, Ракицький і Степаненко (цього разу їх забрав у розпорядження тренер національної збірної), то, виходить, команді Данії наші хлопці протистояли не найсильнішим складом (матч закінчився вчора пізно ввечері).

 

ТАБЛО

Товариські матчі молодіжних збірних. U–21.

Україна — Ісландія — 3:2

Голи: Ярмоленко, 27, 54; Білий, 51 — Йоханссон, 70 (пен.); Сігурдарссон, 74

Україна: Бойко, Кравець (Зозуля, 46), Чеснаков (Віценець, 66), Білий (Гармаш, 57), Голодюк (Прийма, 87), Кривцов, Ярмоленко (Путивцев, 57), Степаненко (Морозюк, 57), Ракицький (Лисенко, 57), Селін, Бутко (Федорчук, 87)

Київ, стадіон «Динамо»

* * *

Хорватія U–21 — Україна U–20 — 1:2

* * *

Бельгія U–19 — Україна U–19 — 1:2

* * *

Відбірковий турнір чемпіонату Європи 2011 серед юнаків U–17. Еліт–раунд (Дюссельдорф, Німеччина). Швейцарія — Україна — 1:0, Німеччина — Україна — 2:0.

Незалежно від результату сьогоднішньої гри з Туреччиною підопічні Юрія Мороза вже не мають шансів пробитися до фінального раунду.