НЬЮЗРУМ

25.03.2011

Документальне кіно про Донецьк

Від сьогодні й до 31 березня у столичному Будинку кіно та Німецькому культурному центрі «Ґете–Інститут» проходитиме VIII Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Відкриватиме фест лауреат міжнародних фестивалів — фільм «Інший «Челсі»: історія з Донецька» (реж. Якоб Пройсс). Сама ж фестивальна програма складається з кількох конкурсів: творчого (16 фільмів), правозахисного (14 фільмів), конкурсу студентських та глядацьких симпатій. Призовий фонд двох перших конкурсів наразі не відомий — це може бути як грошова винагорода, так і професійна кінотехніка.

У неділю, 27 березня, відбудеться один із найважливіших заходів фестивалю: о 12.00 у Будинку кіно пройде дискусія «Сучасні тенденції продюсування документального кіно в Європі та нова модель державної підтримки виробництва документального кіно». Учасники — Катерина Копилова, голова Державного агентства України з питань кіно; Сергій Тримбач, голова Національної Спілки кінематографістів; Дорота Рошковська, Dragon Forum Academy (Польща), а також кінематографісти–учасники фестивалю.

Також у програмі — майстер–клас і ретроспектива фільмів легенди чеської кінодокументалістики Мірослава Янека, панорама «Нове кіно Балтії», спеціальний показ фільму «Серійні убивства в країні Путіна» та зустріч із режисером фільму Манон Луазо (вона ж — член журі Docudays UA).

Вхід на всі кінопокази безкоштовний.

Кримська музика від Пугачової

У Вересні (6–10 вересня) у Ялті відбудеться міжнародний фестиваль «Крим М’юзик Фест» під патронатом ВР та Ради міністрів Криму. Художнім керівником фестивалю затверджено Аллу Пугачову, повідомляє «Ліга БізнесІнформ». Щодо програми, то наразі лише відомо, що у заході візьмуть участь артисти з України, Росії та «світові зірки».