Кейт і Лео. Романтика

25.03.2011
Кейт і Лео. Романтика

Не було в історії кінематографа екранної пари, романтичнішої за Джека і Роуз із блокбастера Джеймса Камерона «Титанік». Можливо, хтось із цим висновком і не згоден, але саме такими є результати масштабного соціологічного опитування, проведеного журналом «Піпл» і телеканалом Ей–Бі–Сі. Cоціологи цікавилися думкою лише американців, зате опитали аж півмільйона осіб — це дуже багато для такого дослідження.

На думку майже чверті респондентів, роман героїв Леонардо Ді Капріо та Кейт Уїнслет, чиє кохання народжується на борту лайнера «Титанік» буквально за кілька годин до його катастрофи, — найкраща любовна історія з усього, будь–коли створеного «фабрикою мрій». Від них відстали навіть Кларк Гейбл та Вів’єн Лі (Ретт Батлер та Скарлетт О’Хара), чий поцілунок у шедеврі 1939 року «Віднесені вітром» є однією з найбільш упізнаваних сцен світового кіно.

Третє місце учасники опитування віддали Річарду Гіру та Джулії Робертс — мільйонеру і повії з фільму «Кралечка», які випередили ще одну класичну пару — героїв Хамфрі Богарта й Інгрід Бергман у фільмі 1942 року «Касабланка». Замикає п’ятірку «лауреатів» пара Спенсера Трейсі та Кетрін Хепберн — за сукупністю дев’яти фільмів, у яких вони грали кохання.