ХРОНІКА

25.03.2011

Бокс

Чемпіон світу у важкій вазі за версіями IBF і WBO Володимир Кличко та чемпіон за версією WBA Девід Хей нарешті підписали контракт на бій. Поєдинок українця й темношкірого британця відбудеться 25 червня або 2 липня в Європі, причому якщо Володя не встигне відновитися після травми, то його може замінити брат Віталій. Крім того, за повідомленням деяких ЗМІ, Клички запропонували московській владі прийняти бій у російській столиці, але заплатити за це право 10 млн. доларів.

Кульова стрільба

Третьою нагородою українців на етапі Кубка світу у Сіднеї стало вчорашнє «срібло» рівненчанина Олега Омельчука в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Велоспорт

У перший день чемпіонату світу на треку, який стартував у голландському Апелдорні, розіграли п’ять комплектів медалей. Українці взяли участь лише в одному виді програми: у чоловічій командній гонці переслідування на 4 км наша четвірка (Лагкуті, Поліщук, Радіонов, Щедов) показала 11й результат.

Хокей

НХЛ. «Рейнджерз» — «Флорида» — 1:0 (Федотенко «Р» — 14 хв., 3 кидки, «0»).

Після 74 матчів «рейнджери» тримаються на сьомій позиції у Східній конференції.

Шахи

Другий день поспіль на престижному турнірі в Монако Василь Іванчук ділить із суперниками очки порівну. У десятому турі українець двічі — в грі «наосліп» і в «швидкі» шахи — розійшовся миром із росіянином Володимиром Крамником. За тур до завершення змагань львів’янин у загальному заліку опустився на четверте місце, у грі «наосліп» — на дев’яте, а в «швидких» шахах утримує третю позицію.

Колишні

Позавчора Тбіліський міський суд засудив футболіста Георгія Деметрадзе до шести років ув’язнення за участь у нелегальному тоталізаторі, вимагання грошей і зв’язки з криміналом. Деметрадзе затримали влітку минулого року, коли він намагався «вибити» шляхом погроз 140 тис. дол. у чоловіка, який програв на незаконному тоталізаторі.

34річний грузин відомий виступами за київське «Динамо» (чемпіон України 2000 р.), «Арсенал» і «Металург» (Д); у складі владикавказької «Аланії» він став найкращим бомбардиром чемпіонату Росії, грав в Іспанії за «Реал сосьєдад» тощо.