Наш козир — палац-стадіон?!

25.03.2011
Наш козир — палац-стадіон?!

Генсек ФІБА-Європа Нар Занолін (другий праворуч) у колі легендарних спортсменів, які обіцяють привезти до України Євробаскет-2015. (Фото ФБУ.)

Не виключено, що 18 грудня в Мюнхені, де визначатимуть господаря чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, такі ж приємні відчуття, як чотири роки тому пережив Григорій Суркіс після рішення УЄФА, очікують і на керманича ФБУ Олександра Волкова. Про те, що наша держава включається в боротьбу за цей турнір, колишній зірковий гравець «Будівельника» й «Атланти», а тепер — бізнесмен і народний депутат від партії влади, оголосив позавчора

Пан Волков узявся за досить непросту справу, адже суперничати за Євро доведеться із серйозними конкурентами. Попередньо про бажання провести ЧЄ2015 на своїй території заявили росіяни, британці, німці в компанії з французами. Зате президент ФБУ заручився підтримкою свого друга — генерального секретаря ФІБАЄвропа Нара Заноліна. «Кілька днів тому мені зателефонував Олександр Волков і сказав про своє бажання. Із Сашею я дуже давно товаришую, тому без вагань погодився допомогти йому в підготовці всіх необхідних документів для заявки», — сказав пан Занолін на позавчорашній пресконференції в Києві.

Того ж дня генсек ФІБАЄвропа зустрівся з керівником адміністрації Президента України Сергієм Льовочкіним та президентом НОК Сергієм Бубкою. Занолін отримав запевнення впливових осіб у тому, що ідея Олександра Волкова не залишиться без всебічної підтримки держави.

«Беручись за цей проект, ми ставимо перед собою одразу два завдання. Перше — це проведення самого Євробаскету, друге — розвиток спортивної інфраструктури в регіонах. Наголошу, що в містахгосподарях ми будуватимемо мультифункціональні арени, де, окрім баскетболу, можна буде проводити й іншого роду спортивні змагання», — каже президент ФБУ.

Зводити палаци спорту планується з активним залученням капіталу великого бізнесу. Скоріше за все, нові споруди з’являться в містах, де наразі спостерігається баскетбольний бум. За задумом пана Волкова, до заявки планується включити від чотирьох до семи українських міст, в одному з яких, найімовірніше — в столиці, можуть спорудити велику криту арену аж на 50 тисяч місць. Як пояснив Олександр Анатолійович, спорткомплекс таких габаритів — один із сюрпризів­козирів української заявки.