НОВИНИ ПЛЮС

24.03.2011

Тимошенко полетіла з України

Учора Юлія Тимошенко відбула в поїздку до Брюсселя. Лідерка опозиційної партії «Батьківщина» залишила межі України вперше з часу порушення проти неї кримінальної справи та оголошення підписки про невиїзд. У Брюсселі Тимошенко візьме участь у саміті Європейської народної партії, членом якої є «Батьківщина». Також передбачені зустрічі з президентом Європарламенту Єжи Бузеком, президентом Європейської ради (ЄС) Германом ван Ромпеєм, єврокомісаром Штефаном Фюле.

Перед відльотом у Бельгію Юлія Тимошенко пообіцяла журналістам обов’язково повернутися на Батьківщину. «Президент України може на таке щастя для нього не розраховувати. Я обов’язково повернуся в п’ятницю», — заявила Тимошенко. За словами опозиціонерки, у Брюсселі вона переконуватиме європейських політиків у необхідності завадити розбудові авторитарного режиму в Україні.

Авіарейс на Брюссель був чартерний — особисто для Тимошенко і її апарату. Пані Юлія не відповіла на запитання, скільки коштує і яким чином оплачується її переліт, порадивши звернутися до керівника своєї служби Михайла Лівінського. Згодом прес–служба «Батьківщини» поінформувала, що чартер оплачений партією. «Рішення скористатися чартерним рейсом вмотивоване тим, що графік Юлії Тимошенко нині є абсолютно залежним від погоди в Генеральній прокуратурі», — сказано в повідомленні.

Право власності

Господарський суд Рівненської області задовольнив позов Генпрокуратури і визнав право власності держави Україна на частину нафтопродуктопроводів «Самара—Західний напрямок» і «Грозний—Армавір—Трудова», що проходять територією України, загальною протяжністю 1433 км. «Вони незаконно були оформлені на дочірнє підприємство «Прикарпатзахідтранс» російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт», — переказує позицію ГПУ агенція «Інтерфакс». — На вимогу прокурора суд витребував зазначені частини нафтопродуктопроводів із володіння вказаного підприємства і передав Фонду державного майна».

Ініціатива створення спільного підприємства з використання української ділянки нафтопродуктопроводу «Самара—Західний напрямок» у 2007 році практичної реалізації не отримала.

Янукович захворів

Президент Віктор Янукович учора через хворобу не взяв участі у національних зборах депутатів усіх рівнів від Партії регіонів і з’їзді Федерації профспілок. Натомість Янукович побажав успіхів «у відстоюванні прав трудівників Федерації профспілок України» і привітав збори депутатів від своєї політичної сили.