А як із «першою шлюбною ніччю»?

24.03.2011

«О, Русь моя! Жена моя! До боли / Нам ясен долгий путь!» — писав свого часу у відомому вірші Олександр Блок. Мешканці американського міста Дарем, що в штаті Північна Кароліна, пішли не так далеко, як російський поет, і одружилися не з країною, а «всього лише» зі своїм населеним пунктом. Зате — не образно, а, вважай, по–справжньому.

Як повідомляє місцевий сайт wral.com, в урочистій церемонії одруження з Даремом узяли участь кілька сотень людей — як самотніх, так і сімейних пар. Гості свята розповіли, що вони по–справжньому закохані у своє місто і вважають його найкращим місцем для створення сім’ї. Багато хто з новоспечених «молодят» переїхав до Дарема з великих міст, і, за їхніми словами, встиг полюбити своє нове місце проживання. Довідники пишуть, що чималий Дарем (228 тисяч населення) славний насамперед університетами Дьюка та Північної Кароліни, а також тютюновою промисловістю.

Акція масового одруження з містом мала благодійний характер. Під час народного гуляння можна було купити спеціальні весільні подарункові набори, а виручені кошти — трохи більше $10 тис. — пішли на рахунки одразу п’яти доброчинних організацій.