ХРОНІКА

24.03.2011

Кульова стрільба

У стартовий день першого етапу Кубка світу у Сіднеї (Австралія) збірна України здобула дві бронзові нагороди. Олімпійська чемпіонка–2004 Олена Костевич відзначилася у стрільбі із пневматичного пістолета з 10 метрів, а Дарина Тихова — у стрільбі з пневматичної гвинтівки з тієї ж відстані.

Футбол

На 35–му Конгресі УЄФА, що відбувся позавчора в Парижі, президентом цієї організації на другий чотирирічний термін перебрали француза Мішеля Платіні. За єдину кандидатуру одностайно проголосували представники всіх 53 національних асоціацій, які входять до УЄФА.

Також відбулися вибори до найвищого органу європейського футболу — виконкому УЄФА. Серед семи обраних зберіг своє місце й президент ФФУ Григорій Суркіс — його підтримали 38 країн.

Гандбол

Чоловіки. Кубок України. 1/4 фіналу. «Динамо» — «ЗНТУ–СДЮШОР» — 39:27, 27:21; «Будівельник» — «Авіатор» — 30:29, 26:22.

Баскетбол

Україна подала заявку на проведення чемпіонату Європи 2015 року серед чоловіків — про це нещодавно заявив президент ФБУ Олександр Волков. У зв’язку з цим генеральний секретар Європейської федерації баскетболу Нар Занолін відвідав Київ. Звіт про його прес–конференцію читайте в завтрашньому номері «УМ».

* * *

Керівництво української суперліги заборонило БК «Донецьк» проводити домашні матчі в залі ДЮСШ №5, оскільки це може зашкодити іміджу турніру. До 12 квітня — дня відкриття Палацу спорту «Дружба» — донеччани гратимуть у Маріуполі або на майданчиках суперників.

* * *

У першому матчі 1/4 фіналу Євроліги «Валенсія» Сергія Ліщука в іспанському протистоянні поступилася в Мадриді «Реалу» — 65:71. Українець за 19 хвилин на майданчику набрав 10 очок, зробив два підбирання та отримав п’ять фолів.

Теніс

У Маямі (США) стартував великий хардовий турнір АТР і WTA із загальним призовим фондом 4,5 млн. дол. У жіночій сітці дві українки завершили виступи ще в першому колі кваліфікації: Катерина Бондаренко несподівано поступилася білорусці Якимовій (3:6, 6:3, 4:6), а Леся Цуренко — бельгійці Фліпкенс (двічі по 2:6).

У чоловічій частині наш Ілля Марченко у першому відбірковому раунді не встояв перед колумбійцем Фарахом — 6:1, 3:6, 3:6. Сергій Стаховський у стартовому матчі основної сітки сьогодні поміряється силами з болгарським кваліфаєром Димитровим, а сіяний під 21–м номером Олександр Долгополов вступить у боротьбу з другого кола.