Кнуту вже не потрібні пряники

23.03.2011
Кнуту вже не потрібні пряники

Кнут був найвідомішим ведмедем у світі із тих, що нині живуть.

Багато хто з мешканців Берліна досі не може відійти від шоку: померла одна з головних зірок їхнього міста — чотирирічний білий ведмідь на прізвисько Кнут. Минулої суботи він раптово впав у воду у своєму вольєрі в берлінському зоопарку просто на очах відвідувачів. «Ми поводилися з ним дуже дбайливо. Він був найвидатнішою фігурою нашого звіринця», — сумує разом з усіма мер міста Клаус Воверайт. Фахівці кажуть, що причину смерті назвуть згодом, коли вивчать результати розтину.

Кнут — знаменитість складної долі. Білий ведмедик з’явився на світ у грудні 2006 року й відразу ж привернув увагу громадськості. Адже вперше за 30 років тут народилося дитинча білого ведмедя. Кнутова мати, Тоска, відмовилася від малого, тож ведмежа вигодував із соски працівник зоопарку. «Розкрутити» тварину до рівня поп–зірки для підприємливих німців було нескладно — образ Кнута з’явився на футболках, сувенірних чашках, брелоках, значках тощо.

Із популярністю цього звіра міг суперничати хіба восьминіг Пауль, мешканець тієї ж Німеччини. Полярний хижак став справжнім символом боротьби із глобальним потеплінням та руху за збереження білих ведмедів. Що вже казати: близько половини хлопчиків, які народилися в Берліні в березні 2007 року (541), отримали ім’я Кнут. «Пророк»–восьминіг помер принаймні від старості, а ось ведмідь був ще молодий.

Як інформує Life News, перед загадковою смертю Кнута надходили дані, що з ним не уживаються три ведмедиці з того ж вольєра, «ревнуючи вискочку до людей», і активісти ПЕТА закликали перевести клишоногого в інше помешкання.