Корупціонери з маленьких крісел

16.03.2011

Парламент у другому читанні ухвалив законопроект про засади запобігання та протидії корупції. За цей документ учора проголосувало 330 депутатів. Документ піде на доопрацювання і, як спрогнозував заступник голови фракції «Регіонів» Олександр Єфремов, буде ухвалений у третьому читанні (iз цією ВР ми уже й забули, що таке «третє читання») наступного тижня.

Проект ухвалили наразi без трьох статей — 1, 11, 12, а також без прикінцевих положень. Зокрема, перша стаття описує термінологію, яка використовується у проекті: депутати мають точніше прописати, що таке «близькі люди» і чим «корупція» відрізняється від «неправомірної вигоди». На думку опозиції, плутанина в термінах та поняттях допоможе посадовцям уникати покарань.

Симптоматично, що під час слухання поправок Рада не підтримала жодного з пунктів, які пропонували депутати від опозиції. «Яким чином ми будемо боротися з корупцією, якщо з проекту повністю викинули всю конкретику, — обурювався БЮТівець Юрій Прокопчук. — Цей проект — це буде боротьба з лікарями, вчителями, таксистами, але не високими посадовцями».