Міка на мільйон

16.03.2011
Міка на мільйон

Тимофій Нагорний із Мікою Ньютон. (Фото Юрія САПОЖНІКОВА.)

Учора в Дюссельдорфі закінчилося засідання Європейської мовної спілки щодо реєстрації учасників пісенного конкурсу, що відбудеться 10—14 травня у Німеччині. Серед конкурсантів — і Міка Ньютон.

Як і обіцяла співачка, пісню Angel, з якою вона отримала «добро» від НТКУ на участь у «Єробаченнні–2011», було змінено. Щоправда, це трохи нечесно по відношенню до співаків, які брали участь у національному відборі, та до глядачів, які голосували своїми грошима за ту чи іншу представлену пісню. Але, як переконує продюсер Міки Тимофій Нагорний, апгрейд матеріалу тільки на користь Україні. «Пісню ми переробили. Проте залишили українського композитора — це Руслан Квінта, аранжування здійснював проект Gorchitza. Тому змінилася енергетика пісні, тепер у ній є драйв, позитивна енергія і немає песимізму, який, можливо, був у попередній мелодії», — повідомив Нагорний у коментарі для «УМ». Змін зазнав також кліп — його просто переробили з використанням нової фонограми, залишили акробатику Анатолія Залевського, який, швидше за все, братиме участь у виступі Міки Ньютон у Дюссельдорфі.

Проте доносити оновлений матеріал до українського глядача–слухача команда співачки поки не збирається. «Україна не має права голосувати за Міку, тому масштабна презентація може хіба що потішити наше самолюбство. А ми хочемо ефективно розподілити фінанси», — пояснює Тимофій Нагорний. Тому, крім планової презентації на одному з вітчизняних музичних каналів, представлення нової пісні відбудеться аж 30 квітня на проводах Міки Ньютон до Німеччини.

Натомість зараз продюсер повністю зосереджений на представлені Міки в інфопросторі європейських країн. Для цього він збирається витратити мільйон доларів, які погодився надати американський лейбл JK Music Group. Певну фінансову підтримку співачці пообіцяв президент Ліги змішаних єдиноборств Сергій Матвієнко, натомість Міка написала гімн для цієї організації. Нагорний каже, що від держави, тобто від НТКУ, він не збирається брати ні копійки. Спонсорські кошти підуть на промотур, що охопить 12—15 європейських країн (уже заплановані виступи на 30 березня — це Лондон і 2 квітня — Відень), розміщення пісні й відео на радіостанціях та телеканалах. «Ми прагнемо економити й ефективно використовувати ресурси, — каже Нагорний. — Сьогодні ми володіємо всім, щоб Україна зайняла призове місце».

Нагадаємо, що українська учасниця висту­патиме в Дюссельдорфі 12 травня, у другому півфіналі, де конкуруватимуть iз нею гурт Zdob si Zdub iз Молдови та Дана Інтернешнл з Ізраїлю.