Ліва пані Моніка, яка була паном

16.03.2011
Ліва пані Моніка, яка була паном

35–річний німець вирішив кардинально змінити своє життя одразу на кількох напрямах. По–перше, зробив хірургічну операцію і з чоловіка перетворився на жінку. Був Хорст Штрубе — стала Моніка. По–друге, якщо раніше Хорст був радикальним націоналістом, то тепер Моніка — активістка «червоної» партії «Ді лінке» («Ліві») і балотується від цих соціалістів на місцевих виборах.

Як повідомляє газета «Зюддойче цайтунг», донедавна Хорст — ще як член ультраправої Націонал–демократичної партії Німеччини (НПД) — відзначався участю у радикальних вуличних акціях, брав участь у бійках, не раз потрапляв у поле зору поліції. А змінивши стать, він (тобто вже вона) перекинувся (–лася) в табір непримиренних опонентів НПД — до лав партії «Ліві». І тепер висувається в депутати ландтагу землі Баден–Вюртемберга від округу Еммендінген.

«Я хотіла жити як жінка й любити чоловіка. У лавах НПД це було просто неможливо. Тепер «Ліві» стали моєю сім’єю», — розповідає нічогенька така за габаритами Моніка журналістам. Своє ультраправе минуле вона не приховує, проте відзначає, що порвала з цим остаточно. «Усе те було великою помилкою. Усі свої фотографії того часу я знищила. Сьогодні неонацисти погрожують мені в інтернеті», — скаржиться Штрубе.

Нині ця особа працює в «Макдональдзі» і відвідує вечірню школу (у 35 років!), щоб отримати атестат зрілості.