Чорнуха засудила Гібсона

16.03.2011
Чорнуха засудила Гібсона

Судова епопея між голлівудською зіркою Мелом Гібсоном та його колишньою «російською дружиною» Оксаною Григор’євою закінчилася: актор отримав за побиття екс–подруги три роки умовно. Крім того, повідомляє агенція AFP, Гібсона зобов’язали сплатити штраф у розмірі 400 доларів і впродовж цілого року відвідувати спеціальні «курси керування гнівом», мета яких— запобігання домашньому насильству.

Можна сказати, що з вироком верховного суду Лос–Анджелеса знаменитому акторові й режисеру дуже пощастило. Реальний термін за ґратами був зовсім не виключений, причому — цілих чотири роки. Але Гібсону вдалося уникнути жорсткого покарання завдяки укладенню угоди з прокурорами. Мел публічно визнав свою провину й покаявся — як кажуть адвокати, щоб не страждали діти, яких в актора загалом восьмеро. Зокрема й дочка Люсія, народжена Оксаною Григор’євою того року, коли в них із Гібсоном був роман.

Бійка з росіянкою, яка в дівоцтві мала прізвище Чорнуха, сталася вже після розлучення. Актор прийшов до Григор’євої, аби провідати дочку, колишні коханці посварилися, і 55–річний виконавець «оскароносної» ролі Вільяма Воллеса вдарив жінку, вибивши їй зуба. Невдовзі Оксана розмістила в інтернеті аудіозапис, на якому чутно образливі вигуки Мела, а він обвинуватив її в шантажі та спробах виманити гроші.

40–річна Оксана походить із Мордовії, де була піаністкою й співачкою, однак уже давно переїхала на Захід і зв’язалася із зірками. Григор’єва жила в цивільному шлюбі з відомим актором Тімоті Далтоном («Джеймсом Бондом»), стала знаною «леді», а Гібсона спокусила у 2009–му. У питанні щодо її фінансових претензій до Мела не все зрозуміло, але принаймні прокуратура відмовилася висувати росіянці обвинувачення у вимаганні.