ХРОНІКА

16.03.2011

Фехтування

У фіналі етапу Кубка світу серед шаблісток у Стамбулі зустрілися дві українські олімпійські чемпіонки, й Ольга Харлан виявилася сильнішою за Олену Хомрову (15:8). У командних змаганнях Хомрова, Харлан, Пундик і Жовнір у сутичці за «бронзу» поступилися збірній США (29:45).

* * *

Дві медалі здобули українки на етапі Кубка світу серед шпажисток у Барселоні. В особистих змаганнях львів’янка Яна Шемякіна отримала «срібло», поступившись лише у фіналі румунці Бранці (13:15). У команді наші дівчата (Шемякіна, Пантелєєва, Почкалова, Кривицька) у півфіналі програли естонкам (37:45), але в суперечці за «бронзу» здолали чемпіонок світу — румунок (39:36).

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко і претендент на титул Одланьєр Соліс провели в Кельні чергову прес–конференцію, присвячену бою 19 березня. Українець тримався впевнено й виграв традиційну дуель поглядів — кубинець вирішив не дивитися в очі Кличку–старшому.

Соліс для здобуття прихильності місцевих уболівальників вбрався в шапочку ФК «Кельн» і без еківоків заявив, що збирається перемогти. Віталій, у свою чергу, сказав, що подарує глядачам нокаут, хоча готовий битися і всі 12 раундів.

Футбол

В. о. головного тренера збірної України Юрій Калитвинцев оголосив список із 22 гравців, викликаних на товариський матч з італійцями, що відбудеться в Києві 29 березня. Абсолютних новачків у команді немає, але порівняно з попереднім збором на Кіпрі готуватимуться до матчу Ігор Ощипко й Ігор Худоб’як із «Карпат».

* * *

На одному з матчів наступного, 22–го, туру чемпіонату України в прем’єр–лізі асистентом головного арбітра вперше працюватиме жінка — Наталія Рачинська. Про це на засіданні «Футбольного прес–клубу» повідомив куратор суддівства П’єрлуїджі Колліна. Асистент арбітра ФІФА, 40–рiчна Рачинська — колишня футболістка — вже судила матчі в першій лізі і гру 1/8 Кубка України «Кремінь» — «Дніпро» у жовтні минулого року.

* * *

Іспанія. Прімеро. Останній матч 28–го туру. «Гетафе» — «Атлетик» — 2:2 (Ману, 58, 84 — Ману, 69 (у свої ворота); Вера, 90+3).

* * *

Росія. Прем’єр–ліга. Завершальні матчі 1–го туру. «Волга» (Нижній Новгород) — «Том» — 2:0, «Ростов» — «Спартак» (М) — 4:0 (Адамов, 6, 48; Блатняк, 73; Калачов, 80).

Команда українського тренера Олега Протасова несподівано розгромила учасників Ліги Європи. Ворота «Спартака» захищав український голкіпер Андрій Дикань, який на 5–й хвилині парирував 11–метровий у виконанні Романа Адамова.

Волейбол

Українська жіноча суперліга. 14–й тур. «Круг» — «Хімік» — 1:3, 3:0; «Джинестра» — «Волинь» — 0:3, 3:0; «Керкінітида» — «Сіверськодончанка» — 0:3, 2:3; «Галичанка» — «Орбіта» — 3:0, 3:0.

Підсумкове становище першого етапу після 28 матчів: «Хімік» — 65, «Джинестра» — 58, «Сіверськодончанка» — 54, «Волинь» — 48, «Галичанка» — 45, «Круг» — 44, «Керкінітида» — 21, «Орбіта» — 1.

Перша четвірка розіграє медалі в «плей–оф». Колективи, які посіли місця з п’ятого по восьме, боротимуться за збереження прописки в еліті.

Теніс

У третьому колі турніру АТР в Індіан–Уеллсі посіяний під 20–м номером киянин Олександр Долгополов програв аргентинцеві Хуану Дель Потро — 6:7, 3:6.

Баскетбол

НБА. «Юта» — «Філадельфія» — 112:107 (Фесенко «Ю» — 7 хв., 2 очки + 2 підбир., 1 фол, «+2»).

Фігурне катання

Чемпіонат світу, який планували провести в Токіо з 21 по 27 березня, не відбудеться у визначений термін через землетрус у Японії. Наразі Міжнародний союз ковзанярів вирішує, чи перенести турнір на інший час, чи скасувати його взагалі.

Шахи

У Монако триває престижний турнір зі «швидких» шахів і гри «наосліп» за участю 12 гросмейстерів. У трьох стартових турах українець Василь Іванчук поступився азербай­джанцю Гашимову (0:2) й американцю Накамурі (0,5:1,5), а також зіграв унічию з голландцем Гірі (1:1). Відтак львів’янин замикає турніру таблицю, набравши одне очко в «швидкі» шахи й півбала — у грі «наосліп».