ЦИТАТИ ТИЖНЯ

11.03.2011

Юрій Андрухович,
український письменник
— про відмову Президента внести в указ про нагородження Шевченківською премією письменника Шкляра:

— Ця ситуація може стати феноменальною можливістю для громадянського суспільства трахнути владу ненасильницькою солідарною дією. Для цього треба зібрати для Василя Шкляра ту саму суму, щоб він таки отримав премію, але вже не від «паньства», себто державної верхівки, а від народу. Скільки там тої премії — 280 тисяч?.. Я перший даю тисячу. Якщо нас таких буде 280, ми їх взуємо.

(«Буквоїд»)

 

Наталія Вітренко,
лідерка ПСПУ
— про свої враження від Донбасу:

— Я минулого тижня була в Донбасі і ні від кого, крім лизоблюдів–чиновників, не почула жодного доброго слова про Януковича і Партію регіонів.

(«Форум»)

 

Андрій Мохник,
заступник голови ВО «Свобода»
— про «Кобзаря» як інструкцію до дії:

— Без сумніву, Україну чекає третя революція, і на боротьбу українців піднімуть не ліберально–демократичні гасла, не облудливі соціалістичні навіювання, не євроатлантичні промови, а Шевченків «Заповіт», в якому не лише «поховайте», але й «вставайте», не лише заклик «кайдани порвіте», але й — «вражою злою кров’ю волю окропіте».

(прес–служба партії)

 

Олександра Кужель,
заступник голови партії «Сильна Україна», депутат ВР Криму
— про корупцію раніше й зараз:

— У кінцевому підсумку всі посилаються на Президента (Януковича), коли говорять, що хабарі йдуть «в общак» нагору. Корупція при Ющенку була абсолютно інша. При Ющенку перші чотири місяці взагалі ніхто не брав. А те, що відбувається зараз, я сприймаю просто як коток.

(«Українська правда»)

 

Адам Мартинюк,
перший заступник Голови ВР
— зі своїм ставленням до молодших колег по парламенту:

— А ви (депутат Парубій) взагалі салага в цій Верховній Раді!

(Rada.gov.ua)

 

Михайло Бродський,
уповноважений уряду з дерегуляції господарської діяльності
— про свою діяльність на новій посаді:

— Зараз Прем’єр–міністр напучував мене по–новому: «Міша, бери гвинтівку і по–китайськи завойовуй свою територію, дерзай». Тепер у мене є карт–бланш, тому дерегуляція триває.

(«Ліга»)