НОВИНИ ПЛЮС

11.03.2011

Справа Тимошенко

Сенатор США Джон Маккейн та президент ЄНП Вільфред Мартенс закликають українську владу і, зокрема, Генеральну прокуратуру зняти обмеження на пересування Юлії Тимошенко. «Ми спільно закликаємо українську владу дозволити Юлії Тимошенко відвідати саміт Європейської народної партії в Брюсселі 24 березня. Партія «Батьківщина» є асоційованим членом ЄНП, саме тому її запрошено для участі у саміті», — заявили політики. Відповідну заяву розміщено на сайті БЮТ.

Водночас заступник глави адміністрації Президента Ганна Герман заявила, що українська влада не має впливу на запобіжні заходи — їх визначає прокуратура.

Партактив

Партія «Наша Україна» веде переговори щодо об’єднання з партіями «Фронт змін», «Громадянська позиція» і партією «Собор». Про це заявив глава політради «НУ» Валентин Наливайченко. Як повідомляють «Українські новини», Наливайченко зазначив, що об’єднавчі розмови ведуться на регіональних рівнях, а не на рівні лідерів, бо з лідерами говорити безперспективно.

Парламент

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує провести дискусію навколо введення в дію наступного пленарного тижня системи «Рада–3», яка б унеможливила голосування «багатоверстатників». Під час офіційного візиту до Хорватії Литвин наголосив, що якби це рішення залежало тільки від нього, воно було б прийняте «вже завтра». Раніше спікер обіцяв ввести сенсорну систему без жодних обговорень уже наступного тижня.

Суд і діло

Народний депутат від «НУНС» Андрій Парубій направив до Печерського райсуду клопотання щодо взяття на поруки учасника «податкового Майдану» Сергія Костакова. Як повідомила прес–служба «НУ», Костаков перебуває за ґратами вже чотири місяці. Його звинувачують у пошкодженні автомобіля, припаркованого недалеко від майдану Незалежності під час масових акцій. «Кримінальна справа проти учасника Податкового майдану сфабрикована і є прикладом політичного тиску на громадських активістів», — вважає Парубій.

Львівська облрада — проти Табачника

Позавчора на сесії Львівської облради з ініціативи члена ВО «Свобода» Ірини Фаріон було ухвалено звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну «з приводу нищення української освіти». Львівські депутати вимагають відставки міністра Дмитра Табачника і «призначення на цю посаду людини з адекватною стратегією розвитку української освіти та науки».

Напад на голову райради

На Житомирщині порушено кримінальну справу за фактом розбійного нападу на голову Коростенської районної ради. Як повідомляє прес–служба МВС, інцидент зі стріляниною стався позавчора пізно ввечері на території одного з гаражних кооперативів Коростеня. Працівники оперативної групи встановили, що невідома особа завдала вогнепального поранення в ногу голові райради, заволодівши барсеткою з особистими документами. Потерпілого прооперували, нападника не спіймали. МВС звертається до громадян, що володіють будь–якою інформацією про обставини події, звертатися до Коростенського відділу міліції за телефоном (04142) 40–73–10 або за номером «102».