Зате ми швидкі

10.03.2011

Головний старт зимового сезону в легкоатлетів, що відбувся минулого уїк–енду в Парижі, навряд чи виправдав сподівання тренерів збірної України. Із молодих ніхто так і не «вистрілив»; не виконали своєї місії й ветерани.

Стрибун із жердиною Максим Мазурик, бігуни на 800 м Тетяна Петлюк і Олександр Осмолович та на 1500 м Олександр Борисюк, штовхальник ядра Андрій Семенов до фіналів не потрапили. Порадували хіба що особисті рекорди молодої стрибунки у висоту Оксани Окуневої (1,94 м — сьоме місце) та бронзової призерки Олімпіади–2008 у бігу на 1500 м Наталії Тобіас (вона пробігла «не свої» 3000 м із шостим часом).

Зате дві медалі українки здобули дуже ефектно. Фінал бігу на 60 м у жінок виглядав як протистояння України з темношкірою Європою. І гору взяли наші! Запоріжанка Олеся Повх виграла 12–й старт під дахом поспіль, повторивши свій же найкращий результат сезону в Європі (7,13 сек.). А її землячка Марія Ремень здобула «срібло» із власним рекордом — 7,15 сек. П’яте місце Христини Стуй можна також вважати успіхом, адже дівчина з Івано–Франківщини в Парижі тричі оновлювала власне досягнення (7,21 сек.).

Нагороди спринтерок дозволили Україні розділити дев’яте місце в командному заліку. Трійку найсильніших склали Росія (6+3+6), Франція (5+4+2) та Німеччина (3+4+3).