Лайка, що суперечить принципам

03.03.2011
Лайка, що суперечить принципам

Джон Гальяно на показі своєї колекції для «Діор».

Уявити собі будинок моди «Крістіан Діор» без Джона Гальяно вже майже неможливо. Це колись шанувальники класичного стилю Діора хапалися за голови, дізнавшись про те, що посаду креативного директора їхньої улюбленої компанії вiддали «поганому дитю» французької моди. Але Гальяно довів, що можна зберегти витонченість ліній і благородність силуету, водночас вдихнувши в застояний став класики свіжий струмінь сучасних поглядів. Тому новина про те, що Джон більше не працює на «КД», стала для прихильників цього бренду громом серед ясного неба.

У заяві з цього приводу керівництво «Крістіан Діор» повідомляє, що ухвалило «остаточне й безповоротне рішення розстатися з Джоном Гальяно». Причиною звільнення одного з найкращих кутюр’є сучасності стала його «нестерпна поведінка».

Днями Гальяно затримала поліція — за те, що він нібито брутально вилаяв людей у паризькому кварталі Маре. 50–річного модельєра звинуватили в нападі на людей та антисемітських висловлюваннях, які, за законами Франції, є кримінальним злочином.

«Ми рішуче засуджуємо заяви, зроблені Джоном Гальяно, оскільки вони категорично супепечать тим принципам, які пропагує «Крістіан Діор», — наголошується в прес–релізі компанії. До речі, на неділю запланований показ нової колекції «КД», розробленої саме Гальяно...