Брак і перебір досвіду

01.03.2011

За чотири стартові дні чемпіонату світу в Холменколлені розіграли вісім комплектів медалей. Нашій збірній похвалитися поки що особливо нічим — найвищим наразі є 17–те місце, здобуте супердосвідченою Валентиною Шевченко в суботній гонці переслідування на 15 км. А от для 25–річної Катерини Григоренко, котра лише входить у ритм елітних змагань, 33–тя позиція є найкращою на трьох світових форумах у її кар’єрі — це вам не на Універсіаді збирати медалі серед аматорів. Щодо переможців, то «золото» на цій дистанції стало вже другим на домашньому ЧС для норвежки Маріт Бйорген (перше – у спринті).

У чоловічому дуатлоні на 30 км наш Роман Лейбюк — 60–й, а Мирослав Білосюк — 66–й. А тріумф господаря траси, норвежця Петтера Нортуга вітали майже 70 тисяч глядачів.

У спринті серед наших панянок найкраще виступила Григоренко (51–й підсумковий рядок), у сильної статі — Іван Білосюк (46–й).

Двоє з трьох українських «літаючих лижників» подолали кваліфікацію на трампліні HS106. Віталій Шумбарець показав 38–й результат, Олександр Лазарович — 39–й. «Відсіявся» Володимир Бощук, стрибнувши лише на 52–ге місце. Наступного дня в основних змаганнях Шумбарець виявився 40–м, а Лазарович — 48–м.

Блідо засвітилися й наші двоєборці. Стрибнувши з трампліна й пробігши трасою 10 км, Володимир Трачук став 49–м, а Андрій Пархомчук — 55–м.