Зачаровані висоти

24.02.2011
Зачаровані висоти

Французький нападник «Реала» Карім Бензема забиває м’яч у ворота своєї колишньої команди — «Ліона». (Фото Рейтер.)

Третій із чотирьох «дуплетів», на які УЄФА розділила 1/8 фіналу Суперліги, видався менш привабливим, ніж попередні два. На відміну від минулого тижня, коли в Лізі чемпіонів прогриміли «Тоттенхем» — після перемоги в Мілані та «Шахтар» — після тріумфу в Римі, початок цього єврокубкового «мід–уїку» виявився аж надто спокійним. У Копенгагені місцевий клуб, який теж уперше потрапив до стадії «плей–оф» ЛЧ, прогнозовано поступився іменитому лондонському «Челсі» — 0:2. Якщо зважити на те, що від результату гри в столиці Данського королівства залежала доля наставника «аристократів» Карло Анчелотті, то шансів на успіх у скромних «вікінгів» практично не було. «Певно, перед грою ми були занадто оптимістичними. Ми програли команді, яка значно сильніша за нас. Зважаючи на кількість моментів та відсоток володіння м’ячем, результат закономірний. А пробитися до наступного раунду нам буде надзвичайно важко», — наставник «Копенгагена» Столе Сольбаккен визнав силу опонента і, схоже, вже склав зброю.

Друге вівторкове протистояння — між мадридським «Реалом» та ліонським «Олімпіком» — сенсації також не народило. Хоча що вважати сенсацією? В останніх шести очних двобоях «галактікос» жодного разу не перемагали «ткачів». Більше того, саме «Ліон» у минулому сезоні зупинив «реалістів» на стадії 1/8 фіналу, які і в попередні шість сезонів безрезультатно намагалися підкорити цю зачаровану висоту. Тож, думається, несподіванкою була б перемога мадридців. До такого «хепі–енду» підопічні Жозе Моуріньйо не дотягнули якихось сім хвилин. Щоправда, головне завдання — гол у гостях — «реалісти» таки виконали. «Думаю, мій влучний постріл зіграє важливу роль для підбиття підсумків двораундового протистояння. Для мене було важливо показати хорошу гру у своєму рідному місті», — заявив після поєдинку французький легіонер «Реала» Карім Бензема, який «Ліону» віддав 13 років.

Після мінімальної перемоги в Салоніках московському ЦСКА, щоб стати першим учасником 1/8 фіналу Ліги Європи, вистачило й нічиєї в повторному поєдинку з ПАОКом. На 12–градусному морозі теплолюбні гості були близькими до екстратайму, але досвідчений захисник армійців Сергій Ігнашевич першим устиг на добивання після промаху з 11–метрової позначки Вагнера Лава.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (перші матчі). «Ліон» (Франція) — «Реал» (Іспанія) — 1:1 (Гоміс, 83 — Бензема, 65), «Копенгаген» (Данія) — «Челсі» (Англія) — 0:2 (Анелька, 17, 54).

Ліга Європи. 1/16 фіналу (повторний матч). ЦСКА (М, Росія) — ПАОК (Греція) — 1:1 (Ігнашевич, 80 — Муслімович, 67; перша гра — 1:0).

* * *

Англія. Прем’єр–ліга. Перенесений матч 18–го туру. «Блекпул» — «Тоттенхем» — 3:1.

* * *

Контрольні матчі. «Шахтар» — «Динамо» (Мн, Білорусь) — 3:3 (Алекс, Адріано, Дуглас), «Карпати» — «Сількеборг» (Данія) — 2:1 (Ходоб’як, Кочиш), «Кривбас» — «Кубань» (Росія) — 2:4 (Лисенко, Сердюк), «Іллічівець» — «Брондбю» (Данія) — 1:0 (Кривошеєнко).