НОВИНИ ПЛЮС

17.02.2011

Допит Тимошенко з інтернетом

Учора Юлія Тимошенко випробувала ноу–хау: вела «пряму трансляцію» зі свого допиту в Генпрокуратурі через інтернет–сервіс «Твіттер». «На допиті вже п’яту годину, — написала Тимошенко о 16:30. — Моя участь у відкритих парламентських слуханнях зірвана. Так працює авторитаризм».

Радник Тимошенко Віталій Чепінога підтвердив, що Тимошенко веде «Твіттер» особисто. За словами нардепа, перед цим Тимошенко тренувалася. Перший запис Тимошенко занотувала у вівторок. «Хай спробують забрати 140 символів... найкраще щеплення проти диктатури», — написала Тимошенко про формат «Твіттера».

Справа Поживанова

Народні депутати від «НУНС» просять уряд Австрії надати політичний притулок колишньому голові Держрезерву Михайлу Поживанову. Вони вдадуться до такого кроку, якщо українські правоохоронці оголосять Поживанова в міждержавний розшук, повідомив рухівець Борис Тарасюк. «Особисто я вважаю, що Поживанов має всі підстави звернутися з таким проханням. Як політик і народний депутат я звернувся до міністрів внутрішніх та закордонних справ Австрійської Республіки з проханням в разі надходження відповідної заяви Поживанова підтримати його клопотання про надання політичного притулку», — розповів Тарасюк.

Водночас сам Поживанов в інтерв’ю ТВі розповів: «Я розмовляв із людьми, які працюють у адміністрації Президента і займають дуже високі посади, і в Генпрокуратурі і в уряді України. І всі вони сказали: на жаль, ми нічим не можемо допомогти, оскільки це персональне завдання першої людини країни на сьогодні».

Скоро новий кредит МВФ

Через два тижні Україна може отримати третій транш кредиту Міжнародного валютного фонду. Про це заявив представник МВФ в Україні Макс Альєр на конференції Інституту Адама Сміта, присвяченій нерухомості. «Аналіз проведений, і підписані 1,6 млрд. доларів кредиту Україні... Було обговорено багато питань, проте обговорення має тривати ще якийсь час — приблизно два тижні піде на обговорення неврегульованих питань», — зазначив Альєр. Прем’єр–міністр Микола Азаров вважає, що «переговори завершилися на дуже оптимістичній ноті», повідомляє агенція УНІАН.

Цирк у Партії регіонів

Практично весь колектив Сімферопольського державного цирку ім. Тезікова вступив у Партію регіонів. Майже 30 співробітників отримали партквитки на головній арені цирку від депутата Верховної Ради Криму Петра Запорожця і глави первинної організації регіоналів №10 Ганни Каштанової, повідомила прес–служба рескому ПР. «Ми завжди були за «регіоналів», — заявив головний диригент цирку Олександр Татішвілі.

«Януковичі» забирають собі будинок Київради

Будівля, яку кияни знають як «Київрада», на вул. Хрещатик, 36, може бути передана на баланс міської державної адміністрації вже на сьогоднішній сесії міської ради. Про це стало відомо під час засідання погоджувальної ради Київради, про що повідомила голова фракції БЮТ у міській раді Тетяна Меліхова. «Дивно, що в той час, коли в міста стільки нагальних проблем, першочерговими виявляються чвари між двома київськими очільниками. Тенденція зрозуміла — у органів місцевого самоврядування забирають усе: їх ліквідовують, урізають повноваження. Сьогодні дійшло до того, що у Київради хочуть забрати приміщення».