Подіуми — не для педофілів!

16.02.2011
Подіуми — не для педофілів!

Попри регулярні заклики до дизайнерів та глянцевих журналів припинити пропаганду культу хворобливої худорлявості, найуспішнішими моделями досі залишаються лише дуже худі дівчата. Обурена тим, у що перетворив ідеал сучасної краси модельний бізнес, до когорти поборників здорового жіночого тіла долучилася топ–модель 1990–х, німецька красуня Надя Ауерманн. Сама вона на тлі колег–супермоделей тих часів завжди вирізнялася стрункістю: при зрості 181 см Надя й досі важить 55 кг. Але за сучасними модельними мірками Ауерманн просто «бегемот»: у розквіті кар’єри об’єми її фігури становили 91–62–92 (замість популярних нині 85–55–85), та й одяг німкеня носила «аж» восьмого розміру.

Тепер Надя вимагає запровадити принаймні у Німеччині суворі правила, які б забороняли виходити на подіум занадто худим та занадто юним моделям. На думку ветеранки, якій 19 березня виповниться 40, дівчатам не можна працювати в модельному бізнесі до 17 років. Адже, сідаючи на дієти вже з 14—15–річного віку, підлітки ризикують назавжди зіпсувати здоров’я.

Ауерманн закликає німецьку владу запровадити правило про присутність на модельному показі спеціальних контролерів, які б перевіряли в дівчат паспорти й не допускали на подіум надто юних. «Важливо не допустити пропаганду через моду педофільського ідеалу краси», — не добирає слів обурена топ–модель.

Сама Надя повертатися в модельний бізнес не збирається. «Я б краще зняла рекламний ролик про те, як змусити навколишніх сприймати жінку передусім як особистість», — наголосила мати трьох дітей.