У погоні за титулом

16.02.2011

Найсильніші тенісисти України перевіряють свої сили паралельно в Південній Америці, Об’єднаних Арабських Еміратах та Франції. Виступають із перемінним успіхом.

Продовжує своє турне Латинською Америкою перша ракетка України — Олександр Долгополов. На турнірі серії АТР в Буенос–Айресі киянин змагається за частину призового пирога загальним розміром 547 тис. доларів і в одиночному, і в парному розрядах. Дует Долгополова з росіянином Ігорем Андреєвим у першому колі здолав іспанців Пабло Андухара та Даніеля Хімено–Травера — 2:6, 6:3, 10:4. Сьогодні ж Сашко стартує в «одиночці». Нашому лідерові організатори виділили сьомий номер посіву. Таку честь Долгополов захищатиме в поєдинку проти господаря змагань Хосе Акасусо, який отримав «вайлд–кард». Нагадаємо, минулого тижня Долгополов пробився до фіналу схожого турніру, що проходив у Бразилії, але поступився іспанцеві Ніколасу Альмагро.

Гарантовано втрачала Україна одного зі своїх представників на турнірі серії ATP у Марселі (призовий фонд — 576 тис. доларів). У стартовому раунді змагань на півдні Франції зійшлися Сергій Стаховський та Ілля Марченко — 43–тя та 88–ма ракетки світу відповідно. Донеччанин опирався щосили, але Стах здолав Марченка «на класі», витративши трохи більше години — 6:4, 6:3.

Найсильніша з наших жінок, що зараз у строю, — Катерина Бондаренко — не пробилася до основної сітки одиночного розряду престижного турніру серії WTA в Дубаї (призові — 2 млн. доларів). Натомість отримала нагоду зосередитись на парі. Учора ввечері разом із представницею Казахстану Ярославою Шведовою вони протистояли дуету Віра Душевіна / Шуай Пен (Росія/Китай), у яких непоганий досвід спільних виступів у парному розряді. Цікаво, що саме китаянка Пен зупинила Катю на останньому рубежі кваліфікації.

Менш престижним є турнір серії WTA, що триває в столиці Колумбії Боготі — тут призовий фонд становить 220 тис. доларів. Утім наша Марія Коритцева не пройшла й першого кола, поступившись у стартовому матчі основної сітки австрійці Патрісії Майр — 2:6, 6:7 (4:7). У парній програмі Марія стартувала вчора ввечері з румункою Іоаною Олару.