Хейден у справі про вбивство

10.02.2011
Хейден у справі про вбивство

Хейден Панеттьєрі.

Подруж­ка Володимира Кличка, голлівудська актриса Хейден Панеттьєрі, потрапила у неприємну історію: прем’єру фільму за її участю збираються заборонити через суд. У стрічці «Аманда Нокс: Справа про вбивство», яка мала вийти на екрани США 21 лютого, Хейден зіграла студентку, засуджену за вбивство подруги. Зараз 23–річна Нокс відбуває покарання, але її адвокати подали апеляцію. І не сумніваються, що фільм негативно вплине на думку присяжних при її розгляді.

Американка Аманда Нокс та її 25–річний бойфренд, італієць Рафаеле Соллечіто, були визнанні винними в убивстві сусідки Аманди, британки Мередіт Керхер. У листопаді 2007 року дівчину знайшли з перерізаним горлом в італійському місті Перуджа, де дівчата навчалися в університеті. Нокс і Соллечіто і не визнали свою вину, але слідство дійшло висновку, що саме вони жорстоко позбавили жертву життя під впливом наркотиків. Мередіт нібито відмовилася брати участь у їхній оргії, чим дуже розгнівила Аманду.

Трейлер фільму, який уже з’явився в інтернеті й у кінотеатрах, викликав обурення не лише адвокатів убивць, а й родичів загиблої Керхер. Батько дівчини розповів, що вони шоковані кадрами вбивства дочки: «Ці сцени просто жахливі. Те, що натворили кіношники, мерзенно».

Хейден Панеттьєрі натомість заявила, що дуже ретельно підійшла до цієї ролі і взагалі сумнівається, чи дійсно Аманда винна в убивстві. «Я не певна, що ми коли–небудь дізнаємося правду. Але в Аманди була сила духу, вона юна дівчина з мріями і прагненнями — навчалася в Італії, розширяла горизонти, здобувала досвід. Цього в неї не відняти, незалежно від того, винна вона чи ні», — захищає свою героїню актриса.