НОВИНИ ПЛЮС

09.02.2011

Ющенко провів «майстер–клас» для голови НБУ

Віктор Ющенко, в минулому не лише глава держави, а й багаторічний керівник Національного банку, повідомив журналістам, що мав розмову з новим головою НБУ Сергієм Арбузовим. Ющенко відзначив, що донеччанин не має належного досвіду, але, за словами екс–Президента, його більше турбує, чи сформовані сьогодні механізми, які б перешкоджали волюнтаристському режиму управління банком. «Мої відчуття, що таким інструментом НБУ сьогодні не володіє, як, до речі, і рік тому», — зауважив Віктор Ющенко.

Розповідаючи про свою бесіду з Арбузовим, Ющенко зазначив: «Мені б дуже хотілось, щоб глава НБУ пам’ятав, що він представляє не державну установу, а національну. НБУ має опікуватись інтересами простої людини, бізнесу, держави. Але жодна з цих сторін не повинна мати монополії на вплив у діяльності банку».

«Інституція Національного банку — це не лише тема відношення до якоїсь персони. Я переконаний, що ми всі маємо вболівати за гривню, вона давалась нам дуже дорогою ціною», — підкреслив Ющенко.

Стретовича вигнали з уряду–2

Народного депутата від «НУНС» Володимира Стретовича звільнили з посади віце–прем’єра опозиційного уряду під егідою БЮТ. Про це заявив прем’єр–міністр тіньового уряду, нардеп–БЮТівець Сергій Соболєв. Стретович виключений за те, що «остаточно перейшов на бік влади».

Соболєв відзначив: «Вершиною ідейного падіння Стретовича стало голосування за українофобський законопроект «регіоналки» Бондаренко, в якому український національний музичний продукт був позбавлений державної підтримки... Неначе знущаючись, на це голосування Стретович вирядився у вишиванку Так цинічно він вітав ще один крок влади зі знищення української мови».

Голова ОБСЄ засудив Януковича

Перешкоджання владою України діяльності опозиції є неприпустимим. Про це заявив голова ОБСЄ Аудронюс Ажубаліс на зустрічі з лідеркою партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко. «Права людини, свобода слова та політичний плюралізм є ключовими для демократичного суспільства. ОБСЄ та мене особисто як журналіста за фахом, не можуть не турбувати повідомлення щодо ситуації у цих сферах в Україні», — цитує Ажубаліса прес–служба БЮТ.

Ціна крил влади

На перевезення урядових делегацій чартерними літаками цього року буде витрачено 10,763 млн. грн. Мінекономіки погодило застосування процедури закупівлі цих послуг в одного учасника — у державіапідприємства «Україна». Крім того, оренда гелікоптера Augusta–139, яким користується Президент, обійдеться державі в 7,5 млн. грн.

ВР Криму русифікувалася

Із будівлі парламенту Криму демонтували вивіску «Верховна Рада». Замість неї, як і домагалися російські організації, встановлено напис «Верховный совет». Одночасно з цим відповідні написи замінили на офіційному сайті парламенту АРК.

Погром комуністів у Рівному

В обласному офісі КПУ вночі невідомі вибили чотири шибки і вкрали металеву вивіску. Місцеві партійці заявили, що це «вже не хуліганство, а недопустиме ставлення до комуністів».