Турецький залік: зараховано

08.02.2011

Як і два роки тому, українські спортсмени посіли третє місце на Всесвітніх зимових іграх студентів. Якщо в китайському Харбіні для цього вистачило семи медалей, то цього разу в турецькому Ерзурумі довелося завоювати аж 15 (6 золотих, 5 срібних, 4 бронзові). Щоправда, оцінюючи наш ужинок на Універсіаді, потрібно робити поправку на те, що за студентську збірну України виступають переважно найкращі професіонали, тоді як більшість держав делегують пересічних студентів–аматорів або спортивні кадри другого ешелону. За таких розкладів наших «перестрибнули» росіяни (14+14+10) і південні корейці (7+3+5).

Минулого уїк–енду «синьо–жовті» розжилися на Іграх ще чотирма нагородами — двома золотими та двома бронзовими. У п’ятницю українці очікувано і з великим відривом перемогли у змішаній біатлонній естафеті, адже за наших виступали Вікторія Семеренко й Світлана Крикончук, Олег Бережний і Сергій Семенов. А наступного дня «золото» в масовому старті на 15 км оформив Артем Прима, тоді як Семенов і Бережний залишилися четвертим і п’ятим.

У жіночому масстарті на 15 км серед лижниць уже четверту в Ерзурумі, цього разу — бронзову, відзнаку завоювала Катерина Григоренко. Відхопили наші одну медаль і в фігурному катанні — Надія Фроленкова й Михайло Касало стали третіми серед танцювальних дуетів.