НОВИНИ ПЛЮС

01.02.2011

Тимошенко зась до Брюсселя

Слідчий у особливо важливих справах Генеральної прокуратури України відмовив Юлії Тимошенко у задоволені клопотання щодо можливості здійснити поїздку за кордон. Працівник прокуратури пояснив своє рішення тим, що на час, затребуваний Тимошенко, призначені слідчі дії у справі, повідомила прес–служба ГПУ. Крім того, є оперативні дані, що Тимошенко має намір скористатися поїздкою за кордон, щоб залишити Україну й ухилитися від слідства, йдеться у повідомленні.

Справа Гонгадзе

Суд відмовив у задоволенні скарги Мирослави Гонгадзе щодо вилучення з обвинувачення Олексію Пукачу пункту про убивство на замовлення. За словами адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, суддя Печерського райсуду Києва не побачила замовлення у злочинному наказі екс–міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. «Слідчий стверджує, що Пукач виконував злочинний наказ Кравченка та інших невстановлених слідством осіб. Тобто діяв не на замовлення, а виконував злочинний наказ», — сказала Теличенко «Українській правді».

Справи колишніх

Генеральна прокуратура оголосила в розшук колишнього голову Державного казначейства Тетяну Слюз та колишнього голову Держкомрезерву Михайла Поживанова. Відомство Віктора Пшонки також повідомило про те, що працівниками прокуратури вже закінчено досудове слідство у восьми кримінальних справах, порушених проти колишніх урядовців: екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, екс–заступника міністра екології Богдана Преснера, екс–голови Держмитслужби Антона Макаренка, екс–заступника міністра транспорту Володимира Работньова, екс–заступника голови Держкомрезерву Миколи Сіньковського, екс–заступника голови правління Пенсійного фонду Віктора Колбуна, екс–заступника міністра транспорту Олександра Давидова, колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.