НОВИНИ ПЛЮС

28.01.2011

Справа Тимошенко

Юлії Тимошенко вручено постанову про порушення проти неї ще однієї кримінальної справи. Її порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень), повідомила прес–служба Генпрокуратури. Справа стосується закупівлі під гарантію уряду та ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів «Опель Комбо». «Загальна сума завданих державі збитків становить 67 мільйонів гривень», — повідомила прокуратура.

Справа Луценка

Генеральна прокуратура викликала на допит сина екс–міністра внутрішніх справ Олександра Луценка. Лідер «Народної самооборони» заявив, що його синові намагаються «пришити» погрози на адресу слідчого під час одного із судових засідань. Коментуючи останні події, Луценко заявив, що «недооцінив моральних збоченців із Генпрокуратури».

Автономію українців ліквідували

Верховний суд Росії ухвалив остаточне рішення про ліквідацію Федеральної національно–культурної автономії українців, відхиливши скаргу представників ФНКА. Тепер, за словами співголови організації Валерія Семененка, автономію виключать з реєстру громадських організацій Міністерства юстиції РФ. «Верховний суд Росії відхилив нашу скаргу, і рішення про ліквідацію автономії набуло законної сили. Далі будуть ігрища про створення нової організації», — прокоментував рішення Феміди Семененко.

Медіа для мас

Вищий адміністративний суд відмовив «5–му каналу», ТВі та СТБ у задоволенні касаційних скарг щодо відібраних частот. Відтак залишається в силі постанова Київського апеляційного суду про те, що рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня 2010 року за підсумками конкурсу було протиправним.

Шерше ля фам

Під адміністрацією Президента учора відбувся мітинг на підтримку першої леді країни Людмили Янукович. Близько 20 жінок з асамблеї «За права жінок похилого віку!» вимагали від Президента показати народу власну дружину й скандували: «Пані Люда, вийди в люди!». У прес–релізі асамблеї активістки вимагали «звільнення першої леді України з–під домашнього арешту від чоловіка–тирана». Нагадаємо, що з часів інавгурації Президента Януковича він жодного разу публічно не з’являвся з нею на офіційних заходах, а також ніколи не брав першу леді з собою під час закордонних візитів.