ХРОНІКА

21.01.2011

Хокей

Відкритий чемпіонат Білорусі. Екстраліга. Перший матч 46–го туру (Бровари): «Сокіл» — «Вітебськ» — 3:4 Б (2:1, 1:0, 0:2; Черненко, 10; Малов, 13 (більш.); Сробко, 29 (більш.) — Абакунчик, 6 (більш.)) Воронін, 52; Толстик, 52.

* * *

Нападник челябінського «Трактора» Костянтин Касянчук визнаний найкращим хокеїстом України 2010 року. За результатами опитування фахівців і журналістів, проведеного Національною федерацією, він набрав 74 очки. Друге й третє місця посіли форвард «Сокола» Вадим Шахрайчук та Олександр Матерухін із мінської «Юності» — у них 62 і 51 бал відповідно.

А от наші представники в НХЛ, Олексій Понікаровський і Руслан Федотенко, опинилися лише на сьо­мій і десятій позиціях.

* * *

НХЛ. «Рейнджерз» — «Торонто» — 7:0 (Федотенко «Р» — 8 хв., 1+0, 1 кидок, «+1»).

За присутності 18200 глядачів команда із Нью–Йорка познущалася над гостями з Канади. Чотири голи на свій рахунок записав словак Маріан Габорік. Закинувши дев’яту шайбу в сезоні, українець Руслан Федотенко наприкінці першого періоду зробив рахунок 4:0. Але в другій 20–хвилинці він отримав травму плеча після силового прийому Майка Комісарека й залишив майданчик. За попередніми оцінками, лікуватиметься Федот від двох до чотирьох тижнів.

Велоспорт

На південному сході Австралії триває перша багатоденна гонка сезону — «Тур даун анде». Учора зранку велосипедисти проїхали третій із шести етапів. У генеральній класифікації лідирує господар траси Метью Госс із команди НТС. Українець Андрій Гривко з казахстанської «стайні» «Астана» розташувався на 39–й позиції з відставанням від лідера всього в 21 секунду, а Віталій Буц із італійсько–української «Лямпре–ІСД» — на 102–й (+5 хв. 15 сек.).

А от Юрій Кривцов поповнив ряди наших спортсменів, які поміняли громадянство. Торік він ще виступав під синьо–жовтим прапором, а тепер посідає 28–ме місце вже як представник Франції.

Баскетбол

НБА. «Нью–Джерсі» — «Юта» — 103:95 (Фесенко «Ю» — 1 хв., 1 фол, «+2»).