ХРОНІКА

20.01.2011

Хокей

Гравці й тренери київського «Сокола» написали відкритого листа на ім’я Президента Віктора Януковича, Прем’єр–міністра Миколи Азарова, голови Держслужби з питань молоді й спорту Равіля Сафіулліна та президента ФХУ Анатолія Брезвіна з проханням врятувати найтитулованіший клуб країни. Адже нинішній власник «Сокола», донецький олігарх Сергій Тарута, і президент Євген Імас уже багато місяців не розраховуються по зарплатні, команда не має гідних умов для тренувань, амуніція хокеїстів дихає на ладан. Прес–служба клубу вчора припинила роботу офіційного сайту.

Першим особам держави нагадали, що у квітні столиця прийме чемпіонат світу в першому дивізіоні, а основу збірної, яка битиметься за підвищення в класі, складають саме гравці «Сокола».

* * *

НХЛ. «Сент–Луїс» — «Лос–Анджелес» — 2:1 (Понікаровський «Л» — 11.35, «0», 2 хв. штр.).

Шахи

У голландському містечку Вейк–ан–Зее триває 73–й за ліком престижний турнір ХХ категорії за участю 14 гросмейстерів із середнім рейтингом 2740. Після чотирьох турів українець Руслан Пономарьов набрав два очки й ділить місця з шостого по десяте. Білими фігурами киянин програв індійцеві Ананду та зіграв унічию з голландцем Л’Амі і норвежцем Карлсеном, а чорними — здолав голландця Смітса.