Не нявкайте, і не судимі будете

19.01.2011

Членом суду присяжних в американському місті Бостон став звичайний кіт на ім’я Cел. Домашнього улюбленця, що мешкає в родині Гая й Анни Еспозіто, викликали на роботу в суд у наказному порядку — там і слухати не хочуть, що тварина, м’яко кажучи, не пристосована до служіння Феміді.

Як повідомляє сайт Metro.co.uk, котова хазяйка припускає, що в базу даних громадян США пухнастий Сел міг потрапити внаслідок помилкового аналізу результатів перепису населення. Тоді подружжя Еспозіто вказало, що з ними проживає кіт такий–то. Годованця занесли у графу «домашні тварини», але, ймовірно, десь цього не помітили і сприйняли Села як повноцінного члена сім’ї.

Анна Еспозіто спробувала пояснити судовій владі, що Сел є представником родини котячих, отже, не говорить по–англійськи і не може працювати членом журі присяжних. Але в законодавстві штату Массачусетс записано, що присяжні засідателі не зобов’язані володіти англійською мовою досконало. Тож Села й надалі кличуть на судовий розгляд у справі, яку слухатимуть 23 березня.