НОВИНИ ПЛЮС

13.01.2011

Анонімного «мінера» виявили

Служба безпеки України встановила особу, яка позавчора повідомила про замінування Верховної Ради. Анонімом, який 11 січня зателефонував до екстреної служби «102» і повідомив про бомбу в парламенті, виявився громадянин України Б. 1949 р. н., мешканець одного із селищ Коростенського району Житомирської області. «Встановлено, що свій вчинок громадянин Б. здійснив із хуліганських мотивів, реальних намірів та можливостей для вчинення злочину він не мав», — повідомляє прес–центр СБУ. Матеріали протиправної діяльності цього громадянина скеровано до органів внутрішніх справ для відповідного реагування.

Справа Гонгадзе

Колишньому генералові МВС Олексію Пукачу продовжено термін утримання під вартою «у зв’язку з ознайомленням із матеріалами справи». Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на керівника прес–служби Генпрокуратури Юрія Бойченка. Планується, що до кінця січня обвинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе має ознайомитися з матеріалами, і тоді справу буде передано до суду.

Справа про японські гроші

Президент Віктор Янукович заявив, що уряд Юлії Тимошенко використав частину коштів, отриманих за Кіотським протоколом, не за призначенням. В інтерв’ю представникам провідних японських ЗМІ глава держави зробив такий висновок, не чекаючи рішення суду. «Нинішній уряд прийняв непросте в умовах фінансової кризи рішення щодо виділення коштів із загального фонду держбюджету, за рахунок інших чутливих статей видаткової частини, із метою відновлення отриманого від Японії фінансового ресурсу, — повідомив Янукович. — До 20 травня 2010 року наш уряд зробив усе, щоб ці гроші були в розпорядженні Національного агентства екологічних інвестицій. Ми зробили це, зашкодивши, повторюю, іншим програмам. Але в нас не було іншого шляху».

17—21 січня 2011 Янукович відвідає Японію з офіційним візитом, тож звітує про долю екологічних компенсацій, отриманих від Токіо.