У ногу із Соборністю

13.01.2011

22 січня — в День Соборності — опозиція готує перший масований виступ після груднево–новорічного затишшя. Позавчора в приміщенні Української всесвітньої координаційної ради відбулося перше підготовче засідання. Господар УВКР Дмитро Павличко зібрав у президії народних депутатів Бориса Тарасюка і Тараса Стецьківа від «НУНС», екс–нардепа Михайла Ратушного, одного з лідерів «підприємницького Майдану» Олександра Данилюка. Були присутні представники більшості націонал–демократичних сил, а також націоналісти зі «Свободи», КУНу й УНА–УНСО.

За повідомленням блогера Олени Білозерської, наразі обмірковують ідеологічне наповнення маніфестації в Києві 22 січня. «Об’єднана країна — за припинення повноважень Президента і Верховної Ради» — із таким гаслом, яке пропонує пан Данилюк, начебто погоджуються усі. Ініціатори виступу орієнтуються на те, щоб цією акцією «не закінчилося, а почалося», і відповідним чином хочуть координувати зусилля.

Попередньо домовились про партійні прапори — у співвідношенні 50х50 із державними. Узгодили також, що виступатиме по одному представникові від кожної сили. Наступні збори — у ширшому форматі — заплановані на завтра.