Культурні свята з «корінням»

Культурні свята з «корінням»

Україна — все ж унікальна країна. Через історичні й культурологічні обставини святковий період Нового року й Різдва у нас тягнеться від 25 грудня й аж до 19 січня, тобто фактично місяць. Очевидно, що за цей час можна втомитися і ліниво відпочивати вдома: споглядати одні й ті самі фільми та програми по телевізору. «УМ» пропонує альтернативу — згадати, як ці свята проводили наші предки й урізноманітнити мандаринно–шампанський період щедруванням, колядою й гуляннями, які спеціально для нас підготували музеї та культурні центри.

Хай буде щедро!

Хай буде щедро!

— Тарасе, минули свята Миколая, Різдво, ми знаємо, які традиції пов’язані з тими святкуваннями. А які цікаві народні традиції пов’язані з так званим старим Новим роком?

— Узагалі, поняття старий Новий рік звучить абсурдно, але з іншого боку це пояснюється різницею в календарях. Взагалі, Щедрий вечір — одне з небагатьох свят в Україні, яке певною мірою було дозволене: навіть у найсхідніших регіонах, де, вважається, все вже знищено, або на етнічних українських землях на Кубані — всі засівають.

Всі статті рубрики