ХРОНІКА

13.01.2011

Теніс

Українці Сергій Стаховський і Олександр Долгополов пробилися до чвертьфіналів хардового турніру АТР у Сіднеї. Причому Долгополову довелося провести за день одразу два матчі. Спочатку — у відкладеній через дощ зустрічі першого раунду — він дотиснув австралійця Бернарда Томича (6:7, 6:1, 6:2), а через кілька годин розправився і з американцем Семом Кверрі (6:4, 6:3). Приємний сюрприз підніс Стаховський, котрий у другому колі вчора вранці за київським часом переграв сіяного під сьомим номером іспанця Гільєрмо Гарсія–Лопеса — 6:3, 6:4.

* * *

Вилетівши з одиночної сітки турніру WTA в Хобарті, Катерина Бондаренко продовжує виступи в парі з латишкою Лігою Деймейєре. Утім їхній матч першого кола проти іспансько–китайського дуету Парра–Сантонья/Жан перервався через дощ за рахунку 4:3 у першому сеті на користь «наших».

Футбол

В оновленому вчора рейтингу ФІФА збірна України залишилася на 34–й позиції. У чільній десятці відбулася одна зміна: Хорватія потіснила з дев’ятої позиції Єгипет. До п’ятірки найкращих входять Іспанія, Голландія, Німеччина, Бразилія, Аргентина.

* * *

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики опублікувала рейтинг найкращих національних чемпіонатів за підсумками минулого року. Українська прем’єр–ліга посідає десяту позицію, поступаючись першостям Іспанії, Англії, Італії, Бразилії, Німеччини, Франції, Аргентини, Португалії й Голландії. А от чемпіонат Росії лише 14–й за рангом.

* * *

Бразильський форвард Матеуш, який запам’ятався українцям виступами за «Брагу» в Лізі чемпіонів, підписав контракт терміном на три з половиною роки з «Дніпром».

* * *

35–річний росіянин Андрій Гордєєв учора став головним тренером ФК «Металург» (Донецьк), уклавши контракт на три роки. До «Металурга» Гордєєв очолював підмосковний «Сатурн», який днями розформували через брак фінансування.

Головний тренер «Ворскли» Микола Павлов уклав із клубом нову п’ятирічну угоду, після чого повіз команду на перший збір до Ялти.

* * *

Англія. Кубок ліги. Півфінал (перший матч). «Вест Хем» — «Бірмінгем» — 2:1.

* * *

35–річний англійський півзахисник Девід Бекхем, який виступає в США за «Лос–Анджелес гелексі», до кінця сезону на правах оренди гратиме за лондонський «Тоттенхем» — клуб, де він починав кар’єру професійного футболіста.

Волейбол

Жінки. Кубок виклику. 1/16 фіналу (повторний матч). «Хімік» (Південне) — «Веерт» (Голландія) — 3:2 (перша гра — 0:3); «золота» партія — 15:10.

«Хімік» залишається останньою українською командою в єврокубках.

Хокей

Чемпіонат України. «Поділ» — «Компаньйон» — 4:7, «Білий барс» — «Донбас» — 3:9, «Харків» — «СДЮСШОР–Ворони» — 8:1.

* * *

НХЛ. «Рейнджерз» — «Монреаль» — 1:2 (Федотенко «Р» — 14.31, 1 кидок, «–1»).

Команда українця йде на шостому місці Східної конференції.

Гандбол

Днями стався один із найгучніших переходів українських гандболістів. 23–річний лінійний Олександр Шевельов, відомий у нас виступами за «Портовик», підписав піврічну угоду з триразовим переможцем Ліги чемпіонів — іспанським «Сьюдад Реалом». Якщо Шевельов підійде іспанцям, вони мають право продовжити контракт ще на три роки.

* * *

Українці Сергій Шельменко і Євген Будко, які виступають за підмосковних «Чеховських ведмедів», вирішили прийняти російське громадян­ство й тепер не гратимуть за нашу збірну.

Шахи

На турнірі в Реджо–Емілії (Італія) львів’янин Василь Іванчук посів третє місце серед десяти гросмейстерів, пропустивши вперед азербайджанця Гашимова й іспанця Вальєхо.