Безштаньки під землею

12.01.2011

Пік популярності флешмобів уже позаду, але й надалі то тут, то там десятки людей за попередньою змовою несподівано з’являються в певному місці, шокують перехожих якимсь «коником» і мовчки розбігаються. Деякі флешмоби стають традиційними. Так, днями в багатьох містах уже вдесяте відбулися типові забави під назвою «У метро без штанів».

Центром цього флешмобу став Нью–Йорк. Організатор акції, популярна арт–група Improv Everywhere, повідомляє про 3500 учасників. Саме стільки учасників о 15:00 за місцевим часом увійшли у вагони метро на шести заздалегідь визначених станціях. Спочатку поведінка молодих людей не привертала особливої уваги: вони взялися за читання книжок, преси або просто дивилися перед собою. Однак перед станцією, на якій хлопці й дівчата домовилися вийти, вони зняли штани та спідниці. Як повідомляє «Франс пресс», молоді люди, вийшовши з поїздів, ще деякий час залишалися на платформі, а після завершення акції зібралися на одній із головних площ Манхеттена — Юніон–сквер.

На запитання про свою дивну поведінку учасники флешмобу повинні були відповідати, що їм «стало незручно у штанях». А труси за згодою мали бути яскравими і строкатими, у смужку, горошок тощо.

Подібні акції відбулися в десятках міст по всьому світу, зокрема в підземках Берліна, Барселони, Сіднея, Буенос–Айреса, Вашингтона.