ХРОНІКА

12.01.2011

Теніс

У першому колі турніру АТР у Сіднеї (Австралія, хард, призові — 422 тис. дол.) українець Сергій Стаховський переграв німця Бенджаміна Бекера — 7:6, 7:6. А от Ілля Марченко ще в кваліфікації не встояв перед німцем Беррером — 4:6, 6:4, 3:6.

* * *

Невдало виступають в Австралії наші дівчата. На турнірі WTA в Хобарті (призові — 220 тис.) Катерина Бондаренко поступилася в третьому кваліфікаційному колі, Марія Коритцева — в другому, а Леся Цуренко — в першому. Причому Цуренко програла Бондаренко — 6:4, 4:6, 2:6.

У жіночій сітці турніру в Сіднеї (призові — 618 тис.) Ольга Савчук здалася в стартовому ж матчі кваліфікації хорватці Мартич — 1:6, 4:6.

Фрістайл

Успішно виступили українці на міжнародних змаганнях з лижної акробатики у канадському Мон–Габріелі. У суботу Ольга Волкова набрала третю суму балів, а наступного дня — другу. Надія Діденко на другий день посіла четверте місце, а Ольга Полюк — шосте.

Наші чоловіки — Станіслав Кравчук, Енвер Аблаєв, Олександр Абраменко — в неділю дружно розташувалися на другому, третьому й четвертому рядках протоколу, відповідно.

Санний спорт

За сумою двох спусків на п’ятому етапі Кубка світу в Кенігзее (Німеччина) українка Марина Галайджян опинилася на 19–й позиції.

Гірські лижі

На етапі Кубка світу в Заухензее (Австрія) українка Богдана Мацьоцька фінішувала 56–ю у швидкісному спуску й 38–ю — у супергіганті.

Сноуборд

На етапі Кубка світу в австрійському Бад–Гаштайні українка Анна–Марі Чундак у паралельному слаломі посіла 31–ше місце, а Олександр Гашпарович — 52–ге.

Хокей

НХЛ. «Лос–Анджелес» — «Торонто» — 2:3 (Понікаровський «Л» — 14.40, 3 кидки, «0»).

Футбол

Харківський «Металіст» підписав п’ятирічні контракти з двома аргентинцями. За 22–річного атакувального півзахисника Себастьяна Бланко із клубу «Ланус», який мав два виклики в національну збірну, заплатили 8,7 млн. євро, а за 21–річного нападника Джонатана Крістальдо з «Велес Сарсфілд» — 6 млн.

* * *

Іспанія. Останній матч 18–го туру прімеро: «Еркулес» — «Атлетико» — 4:1.

Автоспорт

На восьмому етапі ралі–рейду «Дакар», що триває в Аргентині й Чилі, екіпаж українця Вадима Нестерчука й росіянина Костянтина Мещерякова на позашляховику «Міцубісі» мав серйозні проблеми зі зчепленням і станом на вчорашній ранок на фініш не прибув. Перед тим — ще на шостому етапі — з дистанції зійшло аж 248 із 407 екіпажів, що стартували.

У заліку мотоциклістів наш Вадим Притуляк на «Хонді» наразі 92–й серед 99 учасників.

Євро–2012

Донецьк за підсумками конкурсу обрав власні символ і девіз до Євро–2012. Червоний кутастий діамант у вигляді літери «D», що складається з трикутників–«териконів» і може також означати розпечену вуглину. Гасло є закликом до гостей міста: «Open your mind — open Donetsk!» («Відкрий свої думки — відкрий Донецьк!»