НОВИНИ ПЛЮС

06.01.2011

Справа Сталіна

Прокуратура Запорізької області перекваліфікувала підрив пам’ятника Сталіну на території Запорізького обкому КПУ 31 грудня як терористичний акт і, забравши справу в міліції, передала її до СБУ. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на речницю обласного прокурора Мар’яну Піскунову.

Спочатку в Жовтневому райвідділі ГУ МВС у Запоріжжі порушили справу за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху), однак згодом у прокуратурі визнали, що вибух створював небезпеку життю людей, завдав значної майнової шкоди, тож злочин кваліфікували за ч. 2 ст. 258 КК (терористичний акт, скоєний за попередньою змовою групою осіб).

Відділ кадрів

Позавчора ввечері Президент Віктор Янукович своїм указом призначив Дмитра Саламатіна гендиректором Державного концерну «Укроборонпром». Кабмін створив цю структуру 30 грудня, об’єднавши сім підприємств військово–оборонного комплексу, в тому числі «Укрспецекспорт».

Учора Президент призначив в.о. гендиректора «Укрспецекспорту» Дмитра Перегрудова, який досі очолював «Укрінмаш», підрозділ «УСЕ».

Саламатін — відомий учасник парламентських бійок — усупереч закону досі залишається власником мандата народного депутата.

Організація діаспори стала на захист українців у Росії

Світовий конгрес українців закликав міжнародне співтовариство та Українську державу стати на захист прав українців Росії. СКУ надіслав меморандуми про утиски прав української національної меншини в Росії верховному комісару ООН iз прав людини, керівникам відповідних підрозділів ОБСЄ, Ради Європи тощо. Президент СКУ Євген Чолій звертає увагу на намагання владних структур Росії ліквідувати дві найбільші українські громадські неурядові організації — Федеральну національно–культурну автономію українців Росії та Об’єднання українців Росії, а також припинити діяльність бібліотеки української літератури в Москві.

Зловживання на Євро–2012

Співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю Львівської обласної міліції минулого року знешкодили злочинну групу, до складу якої входили службовці Львівської міської ради. Діючи в інтересах однієї з приватних фірм, вони розтратили бюджетні кошти в сумі понад 24 млн. грн., виділені на підготовку міста до Євро–2012. За даним фактом порушено кримінальну справу, повідомляє прес–служба облМВС.

У Києві — інше ставлення до розбазарювання коштів Євро–2012. Минулого тижня лідерка БЮТ звернулася до прокуратури з інформацією про нецільове використання урядом Азарова 2 млрд. грн. під час реконструкції НСК «Олімпійський». Реагуючи на це, заступниця голови АП Ганна Герман учора заявила, що Тимошенко відповідатиме за наклеп і спроби зірвати Євро–2012.