ХРОНІКА

06.01.2011

Шахи

14–річний українець Ілля Нижник став наймолодшим гросмейстером в історії шахів. Це сталося після того, як на турнірі в голландському Гронінгені юний вінничанин досяг рейтингу 2530 і втретє підтвердив гросмейстерську норму.

Бокс

Імовірний бій між чемпіоном світу в суперважкій вазі за версіями IBF і WBO Володимиром Кличком та чемпіоном WBA Девідом Хеєм набуває реальних обрисів. Менеджери боксерів повідомили, що сторони домовилися розділити гонорар порівну. Очікується, що двобій відбудеться в травні або червні, а арену, швидше за все, виберуть у Німеччині.

Теніс

Другий день на турнірах АТР для українців вийшов невдалим. Після перемоги на харді в Катарі в парному розряді киянин Сергій Стаховський в «одиночці» програв сербові Віктору Троїцьки — 4:6, 5:7.

На скромніших змаганнях в австралійському Брісбені донеччанин Олександр Долгополов у другому колі поступився сильному американцеві Енді Роддіку, сіяному під другим номером, — 4:6, 1:6. Вибув Сашко і з парної сітки: в першому раунді вони з узбеком Денисом Істоміним програли французько–словацькому дуету Клеман/Мертінак — двічі по 4:6.

* * *

На хардовому турнірі WTA у Брісбені (призові — 220 тис. дол.) українка Ольга Савчук у першому колі парного розряду в дуеті з румункою Дулгеру здолали австралійок Фергюсон і Пірс — 7:6, 7:5.

На змаганнях в Окленді (Нова Зеландія, хард, призові — 220 тис. дол.) Катерина Бондаренко стартувала з перемоги над японкою Дате–Крумм — 6:4, 6:3.

Баскетбол

Чоловіки. Єврокубок. 1–й груповий етап. Група С. Матч 6–го туру: «Гран–Канарія» (Іспанія) — «Будучность» (Чорногорія) — 62:60.

Підсумкове становище: «Гран–Канарія» — 5 перемог/1 поразка, «Будівельник» (Україна) — 4/2, «Будучность» — 3/3, «Шауляй» (Литва) — 0/6.

Поразка чорногорців на Канарських островах відкрила дорогу до другого етапу нашому «Будівельнику». Суперниками киян по групі J будуть грецький «Аріс», німецький «Геттінген» і французький «Ле Ман».

Автоспорт

Після третього етапу ралі–рейду «Дакар», що триває в Південній Америці, екіпаж українця Вадима Нестерчука на «Міцубісі» в заліку позашляховиків піднявся з 60–го місця на 49–те.