Такі плюсові «нульові»

Такі плюсові «нульові»

За перші десять років ІІІ тисячоліття людина так і не ступила на Марс. Пересічний обиватель не може стати пасажиром космічного корабля. Летючі ранці за спиною не стали загальним надбанням, ба навіть у міських корках доводиться стояти довше, ніж раніше, в автомобілях, які принципово не відрізняються від машин 1990–х. Але все ж можна стверджувати, що «нульові» роки стали періодом багатьох технологічних проривів.
Не все одразу. На початку нового тисячоліття людство вдосконалює насамперед ключові напрями інформаційного суспільства та свою мультимедійність. Тож давайте підсумуємо 2000–ні роки в сенсі технічних новинок і тенденцій.

Спаруватися з неандертальцем

Спаруватися з неандертальцем

Авторитетний у професійних колах американський часопис Science («Наука») традиційно підбив підсумки року, назвавши десять найважливіших відкриттів 2010–го. Головним із них редакція визнала так звану «квантову машину». Експеримент, проведений групою вчених–фізиків Каліфорнійського університету в місті Санта–Барбара, полягав у тому, щоб змусити предмет, який можна бачити неозброєним оком, поводитися так, як елементарна частинка. Результати цих досліджень вважають переломними в сучасній науці.

Всі статті рубрики