Прикутий до хреста

28.12.2010

В обласній міліції повідомляють, що випадок, який трапився із заступником мера одного з міст Черкащини, нагадує гостросюжетне кіно. Того дня він повертався додому опівночі. Біля під’їзду його будинку стояли кілька нібито мирних чоловіків, але коли він проходив повз них, хтось із компанії щосили вдарив його палицею по голові. Чоловік миттєво втратив свідомість і впав. Непритомного чиновника зв’язали, вкинули в мікроавтобус і повезли.

Згодом, прийшовши до тями, бідолашний не міг збагнути, де знаходиться. Та згодом розгледів, що прикутий до могильної огорожі серед похилених хрестів на старому кладовищі. Побачивши, що бранець прийшов до тями, бандити висунули свої вимоги — заступник мера мав заплатити за своє звільнення. Коли ж він відмовився, його знову побили. Та так, що він знову знепритомнів. Нападники залишили чоловіка на кладовищі, а самі, забравши в нього ключі від квартири, поїхали до нього додому. Там, наче господарі, зайшли в помешкання й почали бити дружину посадовця, вимагаючи, аби вона сказала, де знаходяться гроші та коштовності. Потім зв’язали жінку й перетрусили квартиру в пошуках наживи. Забрали золоті прикраси та невелику суму грошей. І щезли.

Тим часом постраждалий зумів звільнитися від наручників і вийшов із кладовища на дорогу. Випадкові перехожі допомогли чоловікові розв’язати руки та викликали міліцію. Оперативники Соснівського райвідділу міліції швидко встановили особи нападників, вирахували місця, де вони переховувалися і заарештували їх по «гарячих слідах».