Перерва на свята

28.12.2010

Наступний судовий розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського у вбивстві селянина Валерія Олійника має відбутися 10 січня 2011 року. Рішення про перерву у розгляді цієї резонансної справи Дніпровський райсуд столиці оголосив минулої п’ятниці. Відтак наступне слухання почнеться з оголошення обвинувального висновку. Нагадаємо, що, окрім Лозинського, обвинувачуваними також є екс–прокурор Голованівського району Кіровоградщини Євген Горбенко, екс–начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський та єгер Василь Перепелиця.

Феміда не змогла перейти до оголошення обвинувального висновку ще на минулому тижні через низку причин. Спочатку адвокат Лозинського Віктор Грицюк заявив низку клопотань (зокрема, про призначення експертизи на наявність у тілі загиблого Валерія Олійника наркотичних речовин). Подібні клопотання заявив і обвинувачуваний Горбенко. Але суд визнав ці клопотання передчасними. Так само було відмовлено у клопотанні адвокату Володимиру Клименку про дозвіл йому взяти участь у процесі як представнику інтересів матері загиблого Любові Олійник. З’ясувалося, що цей пан підробив довіреність представляти інтереси у суді матері загиблого. На попередніх судових засіданнях він казав, що його клієнтка вимагає від обвинувачуваних загалом 12 млн. грн. моральної шкоди. Але суд довів, що адвокат видавав бажане за дійсне.

Мало цього, розгляд справи Лозинського у четвер переносили на п’ятницю ще й через технічні причини: під час вечірнього засідання приміщення суду двічі знеструмлювалося.