Багама–мама панни Анни

28.12.2010

У публікаціях сайтом WikiLeaks секретних донесень американських дипломатів фігурує навіть зірка журналу «Плейбой», яка спричинила відставку цілого уряду. Ідеться про акторку й модель Анну Ніколь Сміт. Вона померла 2007 року від передозування ліків, а незадовго до того спричинила політичний скандал на Багамських Островах (це країна поміж Кубою і Флоридою).

Американська зірка подала документи на отримання громадянства Багам у серпні 2006–го. Її заявку задовольнили на диво швидко, так що багато хто запідозрив міністра імміграції Шейна Гібсона в корупції. Як з’ясували журналісти, Сміт — удова мультимільйонера — подарувала урядовцеві острівної країни чек на 10 тисяч доларів і годинник за 25 тисяч, та ще й найняла матір Гібсона нянькою для своїх дітей, а батька – помічником на яхті. Остаточно кар’єра Гібсона закотилася, коли у пресу потрапив фотознімок, на якому Сміт обіймає багамського урядовця, лежачи в ліжку. Гібсон, доти відомий як прихильник жорсткого імміграційного законодавства, залишив пост у лютому 2007 року. Тоді ж померла й білява секс–бомба.

Перед виборами, що відбулися у травні, опозиція всіляко поширювала інформацію про корупцію в імміграційному відомстві. Зрештою правляча Прогресивна ліберальна партія втратила більшість у парламенті, що й призвело до відставки уряду...