Кейт навчить, як по подіуму ходить

28.12.2010
Кейт навчить, як по подіуму ходить

За понад двадцять років модельної кар’єри найдорожча британська топ–модель Кейт Мосс знялася у стількох фотосесіях і «намотала» по подіуму стільки кілометрів, що ця справа їй мала вже неабияк приїстися. Тому Кейт вирішила дещо змінити вид діяльності й спробувати себе в ролі викладачки, поділившись досвідом із молодою генерацією. В інтерв’ю журналу «Компані» 36–річна супермодель зізналася, що розповідатиме дівчатам, які хочуть пов’язати своє життя з модою, як правильно позувати фотографам, ходити по подіуму й виживати в цьому нелегкому бізнесі.

«Кар’єра моделі — це важка праця, що часто межує з приниженням, — попереджає майбутніх учениць Мосс. — Щоб стати справді успішною, недостатньо просто сумлінно виконувати команди — треба ще й мати добрий смак і дещо тямити у мистецтві. Думаю, маючи такий досвід роботи, я зумію допомогти молодим дівчатам розібратися в тонкощах професії».

Сама Кейт потрапила у модельний бізнес випадково — коли їй було 14, худющого незграбного підлітка помітила в аеропорту Нью–Йорка скаут агенції «Сторм». Мало хто вірив у те, що з «гидкого каченяти» може вийти щось путнє. Проте часи фігуристих красунь а ля Сінді Кроуфорд і Клаудія Шиффер на подіумі минули, й модельною іконою кінця 1990–х стала не надто висока (170 см), кістлява й вуглувата Кейт Мосс. Тепер на зміну їй приходять нові кумири, але типаж «героїнової дівчинки», який запровадила в моді британка, досі залишається мейнстрімом.