Україна приросла росіянкою

28.12.2010
Україна приросла росіянкою

Екс–росіянка Наталя Бурдига вже перемагає в Україні.

Різдвяні й новорічні свята — не пора відпочинку для представників зимових видів спорту. Скажімо, на 30 грудня в німецькому Гельзенкірхені біатлоністи запланували традиційну Різдвяну гонку. Вона більше схожа на шоу, але збирає елітних спортсменів. І сил вони там не економлять, адже на кону — пристойні призи.

Утім післязавтра змагання в Рурі не відбудуться. На заваді стала велика кількість снігу, що засипала дах арени футбольного клубу «Шальке», де й мали змагатися біатлоністи на втіху десяткам тисяч глядачів. Побоюючись, аби дах не обвалився, організатори вирішили не проводити захід до Нового року, але сподіваються, що їм це вдасться в першому кварталі 2011–го. Утім знайти «вікно» між етапами Кубка світу й чемпіонатом світу буде дуже важко.

Нагадаємо, що на Різдвяну гонку–2010 запрошували аж два українські дуети: дворазових призерів цього дійства Андрія Дериземлю з Оксаною Хвостенко, а також дебютантів Сергія Седнєва й Валентину Семеренко.

Натомість наша збірна практично в повному складі з’їхалася до Тисовця, що на Львівщині, аби провести Кубок України. У Карпатах до вчорашнього дня погода теж стояла на перешкоді спортсменам. На відміну від Рурського басейну, тут повітря прогрілося суттєво вище нуля і не було снігу. Тож на трасу виходити було зась. Аби не сумувати, тренери організували так звану дуельну стрільбу за системою на вибування. Результати вийшли дещо несподіваними. У жінок у фіналі Наталія Бурдига перемогла лідерку збірної Віту Семеренко, а у чоловіків Антон Юнак «перестріляв» досвідченого Олександра Біланенка.

До слова, Союз біатлоністів Росії після тривалої паузи дозволив–таки Бурдизі виступати за українську команду, але лише в особистих змаганнях. В естафетах 27–річна спортсменка зможе допомогти «синьо–жовтим» по завершенні дворічного «карантину».

Учора зранку в Тисовці нарешті зафіксували пристойний мороз, –9°С, та пішов сніг. Як розповів «УМ» наш збірник Олег Бережний, у понеділок вирішили провести спринтерські гонки, а у вівторок — естафетні. Після цього спортсмени отримають три дні на спілкування в родинних колах, а потім знову поринуть у змагальний ритм.

ІНФРАСТРУКТУРА

 

Начальник навчально–спортивної бази «Тисовець» Володимир Мельников заявив, що незабаром за підтримки держави почнеться реконструкція підпорядкованих йому об’єктів. Чиновники мають на меті в 2013 році провести тут етап Кубка світу і замахнутися на чемпіонат світу–2019.